FlixTrain пристига в Швеция. След успеха си в Германия зелените влакове разширяват присъствието си в Европа

++ След страхотния си успех на пазара у дома FlixTrain стартира и извън Германия за първи път в Швеция
++ Първата линия ще свързва Гьотеборг със Стокхолм, общо шест дестинации
++ В България FlixBus поддържа фокуса си върху международния автобусен пазар
++ Главния изпълнителен директор на FlixMobility Андре Швемлайн: „Швеция е един от най-атрактивните пазари за частни влакови услуги в Европа“
София 14-ти април, 2021– FlixTrain пристига в Швеция на 6-ти май, първата държава извън Германия, в която фирмата ще предлага възможности за пътуване с влак. Доставчикът на мобилност отбелязва началото на нов етап по пътя към амбициозната си цел да направи устойчивите си мобилни услуги с влак достъпни за възможно най-много хора. Началното разписание включва над 30 двупосочни потегляния седмично от Гьотеборг до Стокхолм.
В Швеция FlixTrain ще продължи да разчита на близко сътрудничество със средно големи партньори: Оперативното управление на първата линия се менажира от базираната в Стокхолм компания Hector Rail, а FlixTrain е отговорен за планирането на мрежата, продажбата на билети, маркетинга, обслужването на клиенти и ценообразуването. Подвижният състав е доставен от Talbot Services от Аахен. Пътниците вече могат да резервират билети за новите връзки на flixtrain.se и през Flix приложениет
Всички вагони са ремонтирани основно, оборудвани с чисто нови седалки, а към тях ел. контакти и модерна Wi-Fi технология включваща система за развлечения. „Успехът на нашия бизнес модел е винаги базиран на близко партньорство и доверие между нас и нашите партньори. Вярваме, че в основата на атрактивното предлагане са комбинацията между нашите експертни познания и оперативния опит в сферата обвързваща технологиите и пътуванията “, споделя Швемлайн.
Възстановяване на дейността и в Германи
В Германия FlixTrain вече свързва около 25 дестинации по маршрутите Хамбург – Кьолн, Берлин – Кьолн и Берлин – Щутгарт от 2018 г. насам, създател е и на първата частна жп мрежа в Германия, като предоставя достъпна и устойчива железопътна алтернатива. FlixTrain също ще се върне на релсите в Германия на 24 юни. Билетите вече могат да бъдат резервирани за пътувания от 24 юни по направленията Кьолн – Хамбург, Щутгарт – Берлин и Берлин – Кьолн.

FlixTrain will also return to the rails in Germany on June 24th. Currently, tickets can already be booked for journeys from June 24 on the Cologne – Hamburg, Stuttgart – Berlin and Berlin – Cologne routes. An earlier start of operations may also be possible. Like FlixBus, FlixTrain also uses a flexible pricing system: those who book earlier travel cheaper. Tickets for the German routes can be booked from as little as EUR 4.99.
Компанията смята, че ключът към устойчивото бъдеще на мобилността се състои в създаването на интермодална мрежа от екосъобразни видове транспорт, особено на международни автобуси и влакове. Разширяването на FlixTrain е логична следваща стъпка, за да се постигне устойчива мобилност, достъпна за колкото се може повече хора.
„Нашият успех показва, че пътниците искат смарт, устойчива и модерна алтернатива на пътуването с железопътен транспорт,“ казва Андре Швемлайн, съосновател и главен изпълнителен директор на FlixMobility.
“Швеция дава пример за това как да се даде възможност за конкуренция в железопътния транспорт и да се насърчи в полза на пътниците. Ясното разделение на инфраструктурата и дейностите, както и ниските такси за пътна мрежа и осезаемата прозрачност в процеса на поръчване на влак, позволява на частните доставчици да стартират нови привлекателни предложения, без да се поставят ненужни бариери за навлизане на пазара. Швеция е един от най-атрактивните и вълнуващи пазари в Европа за частните железопътни оператори.”
В България фокусът остава върху автобусния пазар
В България, фокусът на доставчика на мобилност остава върху автобусния пазар и рестартирането на международните линии грижейки се за покриването на високите хигиенни стандарти и мерки за сигурност. „В България, фокусът ни остава международния автобусен пазар, нашата цел е да възстановим дейността на международните ни линии възможно най-скоро в съответствие със ситуацията около COVID-19. Очакваме с нетърпение възможността отново да предлагаме устойчив и достъпен транспорт на пътниците в България. Въвели сме и множество мерки за хигиена и безопасност, за да гарантираме безопасно пътуване”, отбелязва Снежина Колева, старши мениджър бизнес развитие на FlixBus за България About FlixMobility За FlixMobility FlixMobility е млад доставчик на мобилност, предлагащ нови алтернативи за удобно, достъпно и екологично пътуване чрез марките FlixBus и FlixTrain. Благодарение на уникален бизнес модел и иновативна технология, стартъпът бързо установи най-голямата европейска автобусна мрежа за дълги разстояния и пусна първите зелени влакове за дълги разстояния през 2018 г., както и пилотен проект за изцяло електрически автобуси в Германия и Франция. От 2013 г. FlixMobility промени начина, по който хората пътуват из Европа и създаде хиляди нови работни места в индустрията за мобилност През 2018 г. FlixMobility стартира FlixBus USA, за да внесе тази нова алтернатива за пътуване в САЩ. От места из цяла Европа и

Съединените щати, Flix-екипът се занимава с разработване на технологии, планиране на мрежата,
контрол на операциите, маркетинг и продажби, управление на качеството и непрекъснато разширяване на продукта Ежедневното планирано обслужване и зеленият флот на FlixBus се управляват от автобусни партньори от регионални МСП, докато FlixTrain работи в сътрудничество с частни влакови компании. Чрез тези партньорства, иновациите, предприемаческия дух и силната международна марка срещат опита и качеството на традицията. Уникалната комбинация от технологичен стартъп, платформа за електронна търговия и класическа транспортна компания позиционира FlixMobility като лидер срещу големите международни корпорации, променяйки трайно европейския пейзаж на мобилността.

Други новини и снимки на компанията могат да бъдат намерени в нюзрума. https://global.flixbus.com/company/about-flixbus

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…