FlyDubai с директни полети София-Дубай

Още една авиокомпания открива полети Дубай-София. flydubai обяви днес, че стартира полети до Братислава, Прага и българската столица.
 
Авиокомпанията ще извършва два полета на седмица между София и Дубай, които ще започнат на 14 декември 2014. Те ще бъдат всяка сряда и неделя.
Цените за двупосочен билет в икономична класа от София до Дубай започват от 310 евро, включвайки 20 кг чекиран багаж, а цените за бизнес класа започват от 1 400 евро, с включени такси и 40 кг чекиран багаж.
 
Със започващите полети през декември, компанията продължава разширението си в Централна и Източна Европа, след като вече обяви полетите си до Сараево и Загреб по-рано тази година. Добавянето на тези нови маршрути ще направи flydubai първата авиокомпания от Обединените арабски емирства, която оперира от Братислава и София. 
 
Авиокомпанията обяви 23 нови маршрута тази година, като в момента оперира до 11 такива в Централна и Източна Европа.
 
Компания влиза в пряка конкуренция с един от лидерите на българския авиопазар – унгарската нискотарифна компания Wizzair, която също отскоро лети до Дубай.
Източник: Economic.bg
Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]