Габровци масово вървят пеш, само 5% използват градския транспорт

Социологическо проучване във връзка с подготовката на проекта за Интегриран градски транспорт на Габрово сочи, че 21.6% от населението на града използва лични автомобили, 56% върви пеш, 16.4% използва таксиметрови услуги и само 5.4% използва градски транспорт.
 
Тази информация обяви пред местния парламент Екатерина Караколева, управител на "Общински пътнически транспорт", цитирана от вестник "100 вести".
 
Колева наблегна на факта, че тези 16.4% съвсем не отразяват хората, които ползват таксита на повикване.
 
"Всички знаем, че става въпрос за маршрутките. Но изборът е на гражданите. Те сядат в тях, въпреки че не получават билет, който да ги застрахова, но така са преценили“, коментира управителят на „Общински пътнически транспорт“ Екатерина Караколева.
Привличането на повече пътници е най-голямото предизвикателство пред Общински пътнически транспорт, заяви Екатерина Караколева.
 
Позицията си тя защити с представяне на годишен счетоводен баланс на „Общински пътнически транспорт” ЕООД – Габрово за 2014 година, заедно с всички други съпътстващи документи за цялостната финансова дейност на дружеството.
 
Беше представена и информация за дружеството, с анализ на стопанската дейност и икономическите резултати за 2014 година на „Общински пътнически транспорт” ЕООД – Габрово. Отчет за изпълнение на инвестиционна програма за 2014 година и инвестиционна програма за 2015 година.
 
„Сравнително добро е финансовото стабилизиране на дружеството. Много е тревожно намаляването на пътниците в градския и междуградски транспорт“, определи най-важният проблем, който влияе и на финансовото състояние на дружеството, Екатерина Караколева.
Източник: Дарик

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]