Гарантирано от ГЕРБ: Продадоха обществен паркинг в София на частник, живущите наоколо му пречели да си зарежда магазина

Един от основните акценти в предизборната кампания в София бе проблемът с паркирането – както в центъра, така и в крайните квртали. Всички обещания на кандидат-кметовете са свързани с изграждането на поне един нов паркинг и разширяване на старите.

Проблемът с паркирането не подминава и живеещите в 16-етажния блок 5 в квартал „Гоце Делчев“. В началото на тази седмица те са сюрпризирани, когато на обществения паркинг до техния блок служители на съседния супермаркет „ДАР“ започват монтаж на бариери, които ограничават достъпа им. Обяснението на ръковдството на супермаркета е, че те вече са собственици на целия паркинг и той ще бъде само за зареждане на магазина и за паркиране на клиентите на магазина. Шокът на живущите е пълен, тъй като за всички жители на 16-етажния блок остават за паркиране едва 6 места на препълнената и в момента с паркирани автомобили улица „Деян Белишки“.

Кметът от ГЕРБ Николай Терзиев

Спорът между жителите на квартала и собственикът на магазини ДАР Николай Кънчев не е от вчера. При закупуването на магазина от неговата фирма „Никон – М“ се оказва, че половината от паркинга до магазина е общинска собственост. На тази част паркират автомобили от съседните блокове 5 и 253, като създават затруднения при зареждането на магазина, тъй като автомобилите на доставчиците имат навика да пристигат едновременно преди обед и причиняват задръстване.  Заради това Кънчев се опитва да сложи бариери на паркинга, но е принуден да ги махне заради общинската собственост. „Беше ни обяснено от негови служители, че рано или късно бариери ще има, тъй като това, което не може да стане с пари, ще стане с много пари.“, коментират граждани от потърпевшия блок.

И действително обещанието става факт на 28 юни 2018 година, когато доминирания от ГЕРБ Столичен Общински съвет гласува предложението на кмета на район „Триадица“ Николай Терзиев (ГЕРБ) паркингът да бъде продаден на „Никон – М“. Определена е и цена от 37 хил. лева за 120 кв. м. Само за справка това е цената на само едно паркомясто в строящата се непосредствена близост сграда „Мираж“.

Равносметката – всички са печеливши, с изключение на жителите на кв. „Гоце Делчев“, които вече нямат къде да паркират. За сметка на това на бизнесмена Кънчев няма кой да му пречи да си зарежда магазина, а наградата за кмета Николай Терзиев е номинация от ГЕРБ за нов мандат за кметския стол на община Триадица.

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…