GEFCO България е най-успешната компания за автомобилна логистика за 2014г.

София, 15 декември 2014 г. – Логистичната група GEFCO е удостоена с Наградата „Транспортно-логистична компания № 1 в България – сектор Транспорт и логистика на нови автомобили”. На церемонията за връчване на наградите "Автомобил на годината” от името на GEFCO приза приеха Иван Мичев, мениджър автомобилна логистика и Крум Дончев, маркетинг мениджър за България. 
 
Тържествената церемония за връчване на наградите се състоя в „София Хотел Балкан”. За 18-та поредна година финалистите бяха определени от журито на Прес Автоклуб България – журналисти от най-популярните български медии и специализирани автомобилни издания.
 
Наградата, връчена на GEFCO България, отразява приноса на филиала за развитието на транспортните  услуги с фокус върху логистиката на автомобили, както и за динамичното изграждане на партньорска мрежа в страната.
 
Българският екип управлява част от международните транспортни  потоци на PSA, GM, Renault, Nissan, Dacia, Volkswagen и Honda. От 3 години дружеството организира изцяло вноса на брандовете Peugeot и Citroen за страната. Изпълнява и ексклузивен договор с Рено Нисан България за складирането и вътрешна дистрибуция на автомобилите.
 
„Удовлетворен съм, че за много кратко време създадохме екип от отлично обучени кадри и предлагаме  разнообразни решения за един от най-важните индустриални сектори, а именно производството на автомобили. Не на последно място GEFCO се явява органична връзка между клиенти и съществуващия пазарен капацитет, спомагаща за устойчивото развитие на  сектора”  – сподели Иван Мичев, мениджър автомобилна логистика в GEFCO България.
 
Възникнала като  логистично поделение на PSA – Peugeot Citroen Group, компанията GEFCO е с дългогодишни традиции в предоставянето на специализирани услуги за производителите на коли и автомобилни компоненти. Пример за това в България е 2-годишното партньорство със завода на МАГНА в Пловдив, което продължава да се утвърждава като успешно и ползотворно.
 
GEFCO България постепенно се наложи като значимо звено на GEFCO в региона. В началото на 2013 г. започна дейност и офисът във Варна, който е специализиран в  предлагането на решения за морски транспорт. Това доведе до увеличаване капацитета, оптимизиране на товарните потоци, подобряване на качеството на услугите и добавяне на стойност за клиентите на компанията в България.
 
Групата ЖЕФКО (GEFCO Group) GEFCO определя стандартите в логистиката за индустриални производители. Чрез своите пет основни сфери на дейност – международен морски и въздушен транспорт, сухопътен транспорт, складово управление и опаковки за многократна употреба, логистика на нови автомобили, митническо и акредитивно представителство – GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 4 млрд. евро за 2013 г. и 11,500 служители. Чрез своите над 350 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка. 
Интернет страница: www.gefco.net
Източник: GEFCO България
Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]