Geodis пусна блок влак между Китай и Франция

Логистичния оператор Geodis вече осъществява редовни доставки чрез жп транспорт между Вухан, централен Китай и Лион, Франция за производителя на дънкови облекла Kaporal.

 

Първият влак по това направление бе пуснат в края на юни, като той измина 11 300 км за 18 дни по легендарния Път на коприната.

Чрез новата услуга Kaporal намалява своето транспортно време и разходи, като в същото време увеличава екологичността на своите доставки. Според Винсент Алел, мениджър верига на доставки в Kaporal, жп транспортът е реална алтернатива на въздушния транспорт, като разходите за него са двойно по-малки, а транзитното време е относително късо. По план 3 влака ще се движат седмично по това направление.

Geodis консолидира пратките от различни доставчици на Kaporal в Китай. Веднъж натоварена на влака стоката прекосява Китай, Казахстан, Русия, Беларус, Полша, Германия и Франция. Контейнерите се изпращат до логистичната платформа на фирмата в Гран, до Марсилия, откъдето около 10 млн. текстилни облекла тръгват към обектите на Kaporal във Франция.

"Ние успешно се справихме с големия брой операционни и технически предизвикателства, казва Ким Педерсен, изпълнителен вицепрезидент Спедиторски линии за бизнеса в Geodis. – Двадесет машиниста бяха необходими да оперират с влака по пътя му през 7-те страни. Локомотивите трябваше да бъдат сменяни 8 пъти и ние трябваше да управляваме 3 специални прекачвания на различни граници, поради различното междурелсово разстояние."                                                                            Източник : www.logistika.bg

 

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…