Георги Гвоздейков: Ремонтът на коловозите на Централна гара ще продължи над година

Гвоздейков говори за пристанище росенец
Снимка: БГНЕС

Искам да се извиня на всички граждани, които използват БДЖ, защото ремонтът, който започна на Централна гара провокира тези затруднения в регулирането на движението и трафика към Северна България. Първите дни закъсненията бяха с около 3 ч. Днес вече нещата се нормализират, закъсненията са най-много около 18 минути. Имам намерението до понеделник ситуацията ще бъде напълно нормализирана”. заяви служебният транспортен министър Георги Гвоздейков “Денят започва с Георги Любенов”

По думите му, за да се предотвратят подобни проблеми за в бъдеще, ще се направи реорганизация на движението. “Ще бъдат намалени влакове с малко пътници, ще се направи оптимизация на броя влакове. В понеделник ще получа доклад, за да намалим процесът по ремонта. Ремонтът ще продължи над година”, каза още Георги Гвоздейков.

Георги Гвоздейков обясни покачването на цените на билетите за влакове с това, че по този начин може този вид транспорт да се развива и модернизира. Той потвърди, че увеличението на цените е с до 20%. Георги Гвоздейков заяви, че скоро ще има трети мост над Дунав. “В края на годината България и Румъния бяха одобрени от Европейската комисия за изграждането му. Одобрен е предпроектното финансиране и проучване”.