Германия ще субсидира покупките на електромобили

Германия ще изплаща по 4000 евро на всички свои граждани, закупили електромобили.
Правителството на Германия обяви днес, че ще субсидира покупката на електромобили, за да помогне на германската автомобилна индустрия да бъде конкурентна на все по-популярните "зелени" автомобили на световния пазар, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Финансовият министър Волфганг Шойбле уточни, че от май купувачите на електромобили ще получават 4000 евро (4515 долара).

Купувачите на хибридни модели ще получават до 3000 евро. Разходите за субсидиите се поемат поравно от правителството и производителите.

Кабинетът е заделил 600 милиона евро за субсидиране на покупките на гражданите. Още 400 милиона евро ще бъдат използвани за обществени поръчки и станции за зареждане.

Икономическият министър Зигмар Габриел посочи днес, че целта е да бъде увеличен броят на електромобилите в Германия от 50 000 до половин милион до 2020 година, като това е само половината от първоначалната цел от милион електромобила до 2020 година.

От общо 45,1 милиона коли, регистрирани в Германия миналата година, само 25 502 са електрически, а 130 363 са хибридни.

Източник : www.dir.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…