Германска студентка живее във влакове

Двадесет и три годишната Леони Мюлер от Щутгарт, която е студентка в университета в Тюбинген, живее във влакове, откакто се скарала с хазяина си, пише в. "Дейли мейл"
 
Вместо да плаща наем от 290 евро на месец, тя си купува карта за цялата жп мрежа за 240 лири. Носи със себе си целия си гардероб, лаптопа си, учебниците и торба за мръсните дрехи. Мие се в тоалетната на влака и от време на време преспива у приятеля си в Кьолн, у майка си, която живее в Берлин, или при баба си.
 
Този начин на живот допада на Леони Мюлер, защото така прекарва повече време с приятеля си.
 
"Наистина се чувствам у дома си във влаковете и мога да посещавам толкова много приятели и градове. Сякаш съм във ваканция през цялото време", казва тя.
 
"Искам да вдъхновя хората да преосмислят навиците си и всичко, което смятат за нормално", казва студентката. "Следващото приключение чака точно зад ъгъл, стига да го намерите", допълва тя.  
Леони е започнала да пише блог за преживяванията си. Интересът към него е толкова голям, че тя се готви да го поддържа и на английски език.
Номадката обаче признава, че понякога й е трудно да спи във влака заради шума и притесненията някой да не открадне раницата й.
Източник: Медиапул
Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]