Германска студентка живее във влакове

Двадесет и три годишната Леони Мюлер от Щутгарт, която е студентка в университета в Тюбинген, живее във влакове, откакто се скарала с хазяина си, пише в. "Дейли мейл"
 
Вместо да плаща наем от 290 евро на месец, тя си купува карта за цялата жп мрежа за 240 лири. Носи със себе си целия си гардероб, лаптопа си, учебниците и торба за мръсните дрехи. Мие се в тоалетната на влака и от време на време преспива у приятеля си в Кьолн, у майка си, която живее в Берлин, или при баба си.
 
Този начин на живот допада на Леони Мюлер, защото така прекарва повече време с приятеля си.
 
"Наистина се чувствам у дома си във влаковете и мога да посещавам толкова много приятели и градове. Сякаш съм във ваканция през цялото време", казва тя.
 
"Искам да вдъхновя хората да преосмислят навиците си и всичко, което смятат за нормално", казва студентката. "Следващото приключение чака точно зад ъгъл, стига да го намерите", допълва тя.  
Леони е започнала да пише блог за преживяванията си. Интересът към него е толкова голям, че тя се готви да го поддържа и на английски език.
Номадката обаче признава, че понякога й е трудно да спи във влака заради шума и притесненията някой да не открадне раницата й.
Източник: Медиапул
Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]