Германските магистрали остават държавни

 

Германски ресорни министри взеха съвместно решение автомагистралите в страната да бъдат управлявани изцяло от държавата в бъдеще.

Това съобщи на 24 ноември транспортното министерство след медийна публикация, че финансовото министерство е предложило частична приватизация. Германският финансов министър Волфганг Шойбле, министрите на икономиката Зигмар Габриел и на транспорта Александър Добринт бяха единодушни, че конституцията трябва да предвижда, че планирана организация за управление на пътната мрежа ще принадлежи изцяло на държавата, посочиха от министерството на транспорта. Финансовото и икономическото министерство потвърдиха договорката.

Списание „Шпигел“ съобщи по-рано този месец, че финансовото министерство обмисля да продаде дял от малко под 50% от планираната организация за управление на магистралите, за да може да развива инфраструктурата на пътната мрежа по-ефективно.

Федералното правителство притежава автомагистралната мрежа, която е известна с това, че няма ограничения на скоростта по хилядите си километри, а 16-те провинции отговарят за управлението на мрежата и за всекидневните проблеми от името на правителството.

Източник: http://www.kamioni.bg, 25.11.2016г.

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]