Германските магистрали остават държавни

 

Германски ресорни министри взеха съвместно решение автомагистралите в страната да бъдат управлявани изцяло от държавата в бъдеще.

Това съобщи на 24 ноември транспортното министерство след медийна публикация, че финансовото министерство е предложило частична приватизация. Германският финансов министър Волфганг Шойбле, министрите на икономиката Зигмар Габриел и на транспорта Александър Добринт бяха единодушни, че конституцията трябва да предвижда, че планирана организация за управление на пътната мрежа ще принадлежи изцяло на държавата, посочиха от министерството на транспорта. Финансовото и икономическото министерство потвърдиха договорката.

Списание „Шпигел“ съобщи по-рано този месец, че финансовото министерство обмисля да продаде дял от малко под 50% от планираната организация за управление на магистралите, за да може да развива инфраструктурата на пътната мрежа по-ефективно.

Федералното правителство притежава автомагистралната мрежа, която е известна с това, че няма ограничения на скоростта по хилядите си километри, а 16-те провинции отговарят за управлението на мрежата и за всекидневните проблеми от името на правителството.

Източник: http://www.kamioni.bg, 25.11.2016г.