Germanwings отказва да плати обезщетение за разбилия се самолет през март

Germanwings е отказал да плати компенсации на семействата на починалия екипажа на Еърбъс А320.

 

Семействата на екипажа на разбилия се през март самолет на Germanwings, дъщерна компания на германската Lufthansa, възнамеряват да заведат дело срещу компанията, защото тя отказва да им изплати компенсации за морални щети, съобщава Дойче веле.

Компенсации, в размер на 25 000 евро, бяха изплатени на семействата на 144-мата пътници на злощастния самолет Еърбъс А320, който бе свален от един от пилотите и се разби във френските Алпи. Поради правни спънки обаче тези пари не са били дадени на семействата на екипажа на самолета.

Lufthansa и Germanwings пренасочват жалбоподателите към синдикатите, тъй като твърдят, че става дума за трудова злополука. В същото време, застрахователи казват, че синдикатите никога не изплащат обезщетение за морални страдания.

Междувременно представител на Germanwings заяви, че екипажите на  самолети са застраховани срещу злополуки и от гледна точка на осигуряване, всяко семейство на работниците и служителите ще получи по 50 хиляди евро.

 В допълнение, компанията вече е превела на 150 роднини на жертвите на катастрофата еднократна сума от  25 000 евро. Най-близките роднини – родители, съпрузи, братя и сестри са получили допълнителни 10 хиляди евро.

 

 Източник: fakti.bg

Автомобилен транспорт

Впечатляващите параметри на първата S-класа на батерии

Най-после Mercedes-Benz представи дългоочаквания си електрически флагман EQS, който стана „първият луксозен модел на подбранда Mercedes-EQ”. Той е първият модел, качен на платформата MEA за електрически модели, като представлява своеобразна […]

Автомобилен транспорт

Европейците подкрепят идеята за забрана на двигателите с вътрешно горене от 2030 г.

По-голямата част от анкетираните жители на европейските градове подкрепят общоевропейската инициатива за прекратяване на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2030 г., за да се намалят емисиите […]

ЖП транспорт

Сименс мобилити: Не сме съгласни с начина на провеждане на поръчката на БДЖ за нови мотриси

Във връзка с решението на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД от 05.04.2021 г. за прекратяване на процедура по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени […]