Germanwings отказва да плати обезщетение за разбилия се самолет през март

Germanwings е отказал да плати компенсации на семействата на починалия екипажа на Еърбъс А320.

 

Семействата на екипажа на разбилия се през март самолет на Germanwings, дъщерна компания на германската Lufthansa, възнамеряват да заведат дело срещу компанията, защото тя отказва да им изплати компенсации за морални щети, съобщава Дойче веле.

Компенсации, в размер на 25 000 евро, бяха изплатени на семействата на 144-мата пътници на злощастния самолет Еърбъс А320, който бе свален от един от пилотите и се разби във френските Алпи. Поради правни спънки обаче тези пари не са били дадени на семействата на екипажа на самолета.

Lufthansa и Germanwings пренасочват жалбоподателите към синдикатите, тъй като твърдят, че става дума за трудова злополука. В същото време, застрахователи казват, че синдикатите никога не изплащат обезщетение за морални страдания.

Междувременно представител на Germanwings заяви, че екипажите на  самолети са застраховани срещу злополуки и от гледна точка на осигуряване, всяко семейство на работниците и служителите ще получи по 50 хиляди евро.

 В допълнение, компанията вече е превела на 150 роднини на жертвите на катастрофата еднократна сума от  25 000 евро. Най-близките роднини – родители, съпрузи, братя и сестри са получили допълнителни 10 хиляди евро.

 

 Източник: fakti.bg

Въздушен транспорт

Владимир Каролев: Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безмислен

Изборът на борд на директорите на летище „София“ е безсмислен, коментира пред Транспортал икономистът Владимир Каролев. Той бе класиран на трето място в конкурса на Агенцията за публични предприятия. На […]

ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]