Гневни шофьори блокираха пътя за Дунав мост 2

Гневни шофьори на ТИР-ове блокираха втората /скоростната/ лента по пътя към Дунав мост 2 . Окупацията им продължи около 3-0 минути. Хората заявиха, че са бесни от забавянето на обработката на документи, което редовно предизвиква колбони от камиони.
Иначе днес се изви 5-километрова опашка от около 200 тира край Дунав мост 2 между Видин и Калафат. Първите в колоната обясниха, че чакат от вчера следобед. Според тях обслужването е бавно.
Според тираджиите, опашките на моста между Видин и Калафат вече са традиционни. Същоато е положението на граничните пунктове при Капитан Андсреево и Калотина. Който не иска да чака, да мине на ферибота в Оряхово, препоръчват шофьори на камиони.
От дружеството за управление на Дунав мост 2 заявиха, че системата за обработка на тировете работи нормално, но трафикът е засилен. През последната седмица по съоръжението са преминали 16 300 превозни средства.
Източник: радио "Видин"
ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]