Годишната винетка пак ще важи до 31 януари на следващата година

 

Годишната пътна винетка вече ще бъде валидна до 31-ви декември, но на практика шофьорите ще могат да я използват до 31-ви януари на следващата година.

Това предвижда новата наредба за таксите за ползване на пътната инфраструктура, одобрена днес от правителството.

Планират по-високи глоби за коли без винетки

Срокът на валидност на годишната винетка се изравнява с периода на бюджетната година, която започва на 1-ви януари и завършва на 31-ви декември.

В улеснение на гражданите обаче се предвижда възможност за използване на пътищата, изискващи винетка, до 31-ви януари на следващата година, ако човек си е купил винетка за предходната година.

Над 15 000 км пътища стават платени

Останалите видове винетки – месечна, седмична и дневна запазват сроковете си на валидност, от датата на издаване.

Новата наредба определя условията и реда за събиране на всички видове такси по Закона за пътищата, с изключение на ТОЛ таксата, която все още не е въведена.

 

Източник: http://m.dariknews.bg, 03.11.2016г.

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]