Google придоби компания за навигация в градска среда

Американският технологичен концерн Google продължава своя шопинг тур и укрепва ноу-хауто си в анализа на големи количества данни с приложението за навигация в градска среда Jetpac.

След придобиването през следващите дни апликацията ще бъде премахната от магазина за приложения на конкурента Apple – App Store, заяви Jetpac. Така нареченият съпорт, техническата поддръжка на мобилно приложение за операционната система Apple, ще бъде преустановена от 15 септември.

Компанията от Сан Франциско използва снимки на потребители от социалните мрежи, за да води туристите в градовете, ползващи своите таблети или смартфони, към барове, ресторанти и забележителности. Според самата компания услугата в момента е достъпна за над 6000 града в целия свят. Цената на сделката не се назовава, предава Ройтерс.

През последните месеци Google бе доста активна в сферата на придобиванията. При това интернет гигантът навлиза и в нови бизнес сектори. Така например в началото на 2014 г. Google похарчи 3,2 млрд. долара за производителя на термостати Nest. Преди няколко месеца Google купи и Skybox Imaging – доставчик на висококачествени сателитни снимки, за 500 млн. долара.

Изт: investor.bg/

ЖП транспорт

Скопие обяви жп линията до България за „ключов проект“ и задели за нея €29 млн.

Изграждането на жп линията от Северна Македония до България ще е „ключов проект“ за следващата година. Това обяви транспортният министър на страната Благой Бочварски на пресконференция в столицата. Бочварски каза, […]