Google ще се конкурира с компанията за споделено пътуване Uber Technologies от тази есен

Google ще се конкурира с компанията за споделено пътуване Uber Technologies от тази есен, когато смята да започне подобно своя услуга в Сан Франциско, съобщи в. "Уолстрийт Джърнъл".

Услугата ще е част от програмата за навигация Waze, която Google закупи преди три години. Тя стандартно предлага карти, GPS координати и инструкции за навигация наживо.

От май тази година около централата на Google в Калифорния се провежда пилотна програма, която позволява на хиляди работници в областта да използват програмата, за да се свържат едни с други и да споделят пътуването до и от работа. 

Това ще е основната разлика – докато Uber и други подобни като Lyft предлагат услуга, много по-близка до таксиметровата, Google искат просто да свързват хора, които пътуват в една посока. От компанията са заявили, че ще направят цените ниски, така че хората да не работят като таксиметрови шофьори. В пилотната програма цената в момента е 54 цента на миля – значително по-малко от повечето случаи при Uber и Lynx – и Google не получават нито цент.

Такъв формат на споделеното пътуване би могъл да прескочи забраните срещу Uber в няколко държави, включително и България

Източник : www.clubz.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…