„Градски транспорт” във Варна намери кредитор за заема от 5 млн. лева

Общинското дружество „Градски транспорт" най-сетне успя да намери кредитор за нужния заем от 5 млн. лева.

Кредитът ще се осигури от две банкови институции. Решението е окончателно и в момента върви процедура по оформяне на документалната част за сключване на договор. Това каза за Moreto.net председателят на Съвета на директорите на превозвача Максим Тодоров.

Осигуряването на кредитор стана едва при третия опит за възлагане на обществена поръчка. Първият бе през април миналата година. Тогава не се появи нито един кандидат, което доведе до прекратяване на процедурата. Вторият опит последва през юни 2015. Условията бяха променени с възможност за договаряне без обявление, което означава, че оферти да могат да се подават само от кандидати, които са поканени.

С въпросния заем трябва да бъдат покрити дългове от 3.2 милиона. лева към НАП и за стари доставки на горива. Кредитът трябва да бъде върнат за период от 5 години след датата на сключване на договор със съответната банкова институция. Искането за теглене на заем бе подкрепено от местния парламент през март 2015-та.

 

www.moreto.net

Автомобилен транспорт

Директорът на Волво: Сделката за въглеродните емисии в транспорта е ключова за реорганизацията на автомобилното производство

април 9, 2024

“Изпълнението на схемата за ценообразуване на въглеродните емисии на ЕС за пътния транспорт е от съществено значение за разработването…