Градският транспорт в Русе ще се модернизира още

Градският транспорт в Русе ще се модернизира още повече. Има идея трафикът да се следи от пътниците чрез мобилен телефон, а билети да се купуват онлайн.

Предстои цялостно проучване на транспортната схема, както и на потока от пътници в различните сезони, съобщи БНТ.

Красимира Цанева живее в квартал „Чародейка“-Север. Всеки ден използва автобус, за да стигне до работното си място в болницата. Признава, че разписанията се спазват, но има друг проблем – курсовете на автобусите не са удобни за пътуващите. 

Затова и Община Русе започва цялостно проучване на транспортната схема, която не е променяна генерално повече от 20 години. След обследването ще стане ясно кога ще тръгне новата автобусна линия от квартал „Чародейка“, през „Родина“ и т.нар. „пробив“ към централната градска част. 

По новата Оперативна програма „Региони в растеж“ Общината ще кандидатства за модернизацията. Крайната цел е да се увеличат пътуващите с градски транспорт, а трафикът от автомобили, особено в пиковите часове, да бъде снижен до минимум. Така, според Общината, и въздухът в Русе ще стане по-чист.

 Източник : www.ruse.dir.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…