Гратисчия заплаши да отвлече трамвай

Нередовен пътник заплаши, че ще отвлече трамвай след пререкание с контрольор. Драматичният инцидент станал в сряда сутринта по линията на №22.

Около 60-годишен мъж бил помолен от контрольорите да покаже билет или карта. Той обаче отказал и започнал да крещи, че бил бивш ватман и знае как да отвлече трамвая.

„Тука знам какво да отворя точно и да го спра, ще направя така, че да не продължите повече. Работил съм в системата, ваш колега съм и знам точно какво да направя”, крещял обезумелият мъж.

Той настоявал да бъде пуснат да си върви и дори заявил, че разполага с оръжие. В този момент в трамвая настанал хаос. Една от възрастните пътнички започнала да вика, че й е зле и че й прилошава.

Ватманът спрял машината и буйстващият мъж и контрольорите слезли на спирката на Младежкия театър, а трамваят продължил по пътя си.

Източник : www.BIG5.BG

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]