Гратисчия заплаши да отвлече трамвай

Нередовен пътник заплаши, че ще отвлече трамвай след пререкание с контрольор. Драматичният инцидент станал в сряда сутринта по линията на №22.

Около 60-годишен мъж бил помолен от контрольорите да покаже билет или карта. Той обаче отказал и започнал да крещи, че бил бивш ватман и знае как да отвлече трамвая.

„Тука знам какво да отворя точно и да го спра, ще направя така, че да не продължите повече. Работил съм в системата, ваш колега съм и знам точно какво да направя”, крещял обезумелият мъж.

Той настоявал да бъде пуснат да си върви и дори заявил, че разполага с оръжие. В този момент в трамвая настанал хаос. Една от възрастните пътнички започнала да вика, че й е зле и че й прилошава.

Ватманът спрял машината и буйстващият мъж и контрольорите слезли на спирката на Младежкия театър, а трамваят продължил по пътя си.

Източник : www.BIG5.BG

ЖП транспорт

И билетните автомати на БДЖ ли чакат … изборите?

Обществената поръчка за доставка на 30 новопроизведени автомата за продажба на хартиени билети и обработка на електронни безконтактни карти беше обявена от „БДЖ-Пътнически превози“ (БДЖ-ПП) на 30 януари 2020 г. […]

ЖП транспорт

„БУЛМАРКЕТ РЕЙЛ КАРГО“ ЕООД ЗАКУПИ НОВИ ЧЕТИРИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДАТСКИ ЛОКОМОТИВА ЕA 3000

Българският ж.п. превозвач притежава вече тягов състав от 20 електровоза и 12 дизелови машини    „Булмаркет рейл карго“ ЕООД,  дъщерна фирма на Булмаркет ДМ   закупи нови четири електрически датски локомотива  […]

Автомобилен транспорт

Пловдив последва „челния опит“ на Варна с провален транспортен проект

Системата за електронно таксуване в градския транспорт в Пловдив бе изведена от експлоатация, след като се оказа, че испанското дружество Indra Sistemas, което я изгради, не е извършило сертифицирането й […]