Гръцките железници не струват нищо

Гърция спешно се нуждае от пари и обеща на Европа да набере 50 млрд. евро чрез продажба на държавни активи. Въпреки че списъкът с готови за приватизация държавни компании съдържа наистина апетитни хапки, има и такива, които може и да не намерят купувач.
 
Такива са гръцките железници според изпълнителния директор на Австрийската железопътна компания ÖBB Кристиан Керн, цитиран от икономическото списание Trend.
 
Ръководената от него компания би проявила реален интерес да участва в приватизацията на гръцкото БДЖ, само ако го получи безплатно. „Ако погледнем сериозно на гръцките железници, бих напълно изключил възможността да платим положителна цена", казва Керн.
 
Той добре познава железопътния сектор в южната ни съседка и ето защо се учудва на приходите, които се очаква да бъдат получени от продажбата на държавното предприятие TrainOSE.
 
Тук е мястото да припомним, че през 2012 тогавашното правителство на премиера Антонис Самарас имаше план да продаде железниците на страната, като очакваше приходи от 200 млн. евро.
 
Ако вярваме обаче на шефа на австрийските железници, днес те не струват и толкова.
Източник: Money.bg
Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]