Grup Feroviar Roman получава първия сертификат за безопасност на ERA, действащ в две държави

Агенцията на Европейския съюз за железници (ERA) предостави на Grup Feroviar Roman (GFR) единния сертификат за безопасност, позволяващ транспортна експлоатация в Гърция и Румъния.

Сертификатът потвърждава приемането на системата за управление на безопасността на железопътното предприятие, включително разпоредбите, приети от компанията, за да отговаря на специфични изисквания, необходими за безопасна експлоатация в двете страни на ЕС, в съответствие с приложимото законодателство.

„Това валидиране представлява първо за европейската железопътна индустрия, като е първият сертификат за безопасност в Европейския съюз, издаден за повече от една държава. Това е поредното доказателство, че Grup Feroviar Roman е международен оператор, който успешно спазва международните индустриални стандарти и се конкурира с други оператори в региона “, заяви Gruia Stoica, президент на Grampet Group.

След сертификата GFR ще предостави услуги за железопътен товарен транспорт, включително превоз на опасни товари по цялата румънска железопътна мрежа и по 13 гръцки железопътни маршрути. В Гърция GFR ще предоставя транспортни услуги по важни железопътни връзки с няколко от тях, предлагащи железопътни връзки до пристанищата на Пирея, Солун и Александруполис, както и до столицата, Атина. GFR ще предоставя и транспортни услуги до границите със Северна Македония, през Айдомени, с България, през Орменио и Промахонас.

GFR е част от GRAMPET Group и важен железопътен оператор. В момента над 20% представляват международния трафик на компанията, като GFR предлага сложни логистични решения на клиентите на железопътния сектор. GFR има споразумения за сътрудничество както с държавните железопътни оператори като BDZ Cargo, UZ, CFM, PKP Cargo, ZK, RCH, HZ Cargo, ZBIH, така и с частни железопътни оператори от България, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Австрия, и Германия.

Източник: www.railwaypro.com

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]