GSM приложение Софбус 24 улеснява пътуването в столицата

Мобилно приложение за Android може да улесни значително пътуването с градския транспорт в София, като дава пълна информация за разписанието плюс голям набор от възможности и настройки.
 
Софбус 24 информира потребителя за спирките и превозните средства на Софийския градски транспорт. В зависимост от текущото местоположение, изчислено с помощта на вградените Wi-Fi и GPS приемници, приложението предоставя данни за най-близките спирки и автобуси.
 
В допълнение, Софбус 24 дава подробна информация за номера на автобусната, тролейбусната или трамвайната линия, посоката, в която се движат, часовете на пристигане, както и разстоянието от текущото местоположение до спирката.
 
Не на последно място, приложението включва карта Google Maps, която може да се използва за достигане до желаната спирка. Данните се извличат от мобилната версия на sofiatraffic.bg и би трябвало да са максимално близки до реалността.
 
Приложението е напълно безплатно, в него няма реклами и целта не е печалба. „Разработвам го с некомерсиална цел в свободното си време, тъй като знам какво е да чакаш на спирки и да нямаш възможност да провериш дали си заслужава чакането", сподели разработчикът Здравко Несторов.
Софбус 24 е достъпно за сваляне от онлайн каталога Google Play. Потребителите могат сами да изтеглят последната актуализация (от 5 януари) на базата данни с всички спирки и коли на градския транспорт или да изчакат автоматичното обновяване в средата или края на месеца.
Източник: Cross.bg
 
Автомобилен транспорт

Автобуси и таксита ще блокират София в сряда

Автобусните превозвачи и таксиметровите шофьори обявиха ефективен протест на 25 ноември (сряда). Причината – фирмите от бранша са недоволни от ветото на президента Румен Радев, което стопира промените в Наказателния […]

Въздушен транспорт

IATA: Транспортните ограничения са предизвикателство пред разпространението на Covid ваксини

Въздухоплавателните товарни оператори могат да изпитат трудности пред ефективното разпространяване на ваксините срещу Covid-19, ако не бъдат облекчени противоепидемичните ограничения за пътуване, предупреди Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), цитирана […]

Въздушен транспорт

Нискотарифните компании ще са печелившите от коронакризата

Европейските летища, които са тежко засегнати от епидемията от коронавируса, ще трябва да намерят нов модел на функциониране след кризата, в който нискотарифните компании ще са печелившите. Това прогнозира днес […]