Хаос в столичния градски транспорт поради ремонти

Хаос в градския транспорт заради пътните ремонти в София. Въпреки указателните табели става все по-трудно да изчислим маршрута си с обществения транспорт, защото всяка седмица има нови изненади.
Основните направления, по които има сериозни промени в градския транспорт са три – „Цариградско шосе”, Руски паметник, а от тази седмица и бул. „България”.
 
Въпреки указателните табели по спиркитe хората не могат да се ориентират кой трамвай се движи и кой не.
 
Сред обърканите пешеходци е и Валентин Зарков, който живее в „Стрелбище” и всеки ден пътува с трамвай до центъра. С новите ремонти обаче е принуден да ползва автобус.
 
„Автобусите поне не са им сменили маршрутите. Сега е лято и е време за ремонт”, казва за НТ Зарков.
 
Въпреки че се опитва да се информира всеки ден за маршрутните промени, изненадите за него не спират.
 
„Знам сега седмицата и единицата не работят, прави се ремонт по „Витоша”. Не съм знаел, от днес гледам, че е затворен пътят, сега там са машините на Руски паметник. Сигурно не работи и тук трамвая”, обяснява мъжът.
 
Най-трудно е придвижването в района на Руски паметник, признават и от общината. Между „Пирогов” и площад „Македония” в момента не се движи никакъв градски транспорт.
 
„Именно по тази причина всъщност организацията на работа предвижда в скъсени срокове да бъде приключено изграждането на релсовия път, за да може да бъде пуснат трамваят, след което ще продължи работа по пътните платна”, обясни зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов.
Заради ремонта на бул. „Витоша” е променен и маршрутът на трамвай №7.
Източник: Frognews
 
„Затова планираме до началото на септември да бъде готов този етап и да възстановим пълноценно също обслужването по протежението на седма линия”, обясни зам.-кметът.