Хибриден дрон с 25 км/ч извършва доставки до 30 минути

Федералната авиационна агенция на САЩ – FAA, влиза в противоречие с технологичния гигант

Храни, поща, цветя и всичко, което получаваме от куриерските услуги вече може да лети до нас и по въздуха. Amazon представи нов хибриден дрон за доставки. Машината може да лети със скорост от 25 км/час както вертикално, така и хоризонтално.

В презентационното видео, публикувано от компанията роботизирания самолет, който се издига от склад на Amazon, лети над красив провинциален пейзаж и се приземява в двора на клиент след като предварително е получил инструкциите за доставката, която да се вписва в новата визия за получаване на пратки в рамките на 30 минути след поръчката.

Технологичният гигант се надява, функциите, осигуряващи безопасен полет, сред които са сензори за избягване на препятствия, да успокоят тревогите на регулаторните органи и клиентите.

За момента федералната авиационна агенция на САЩ (FAA) влиза в противоречие с технологичния гигант посредством законопроекта за регулация на комерсиалните полети на дрони, който не позволява комерсиални дрони да летят извън зрителното поле на оператора.

Като реплика на рестрикциите от Amazon посочват възможността доставките да бъдат изпълнявани при позволение дроните да се движат полуавтономно по предварително определени за това коридори.

Източник : BIG5.BG

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]