Хибриден дрон с 25 км/ч извършва доставки до 30 минути

Федералната авиационна агенция на САЩ – FAA, влиза в противоречие с технологичния гигант

Храни, поща, цветя и всичко, което получаваме от куриерските услуги вече може да лети до нас и по въздуха. Amazon представи нов хибриден дрон за доставки. Машината може да лети със скорост от 25 км/час както вертикално, така и хоризонтално.

В презентационното видео, публикувано от компанията роботизирания самолет, който се издига от склад на Amazon, лети над красив провинциален пейзаж и се приземява в двора на клиент след като предварително е получил инструкциите за доставката, която да се вписва в новата визия за получаване на пратки в рамките на 30 минути след поръчката.

Технологичният гигант се надява, функциите, осигуряващи безопасен полет, сред които са сензори за избягване на препятствия, да успокоят тревогите на регулаторните органи и клиентите.

За момента федералната авиационна агенция на САЩ (FAA) влиза в противоречие с технологичния гигант посредством законопроекта за регулация на комерсиалните полети на дрони, който не позволява комерсиални дрони да летят извън зрителното поле на оператора.

Като реплика на рестрикциите от Amazon посочват възможността доставките да бъдат изпълнявани при позволение дроните да се движат полуавтономно по предварително определени за това коридори.

Източник : BIG5.BG

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]