Христо Алексиев: Домусчиев държи 20% в концесията за летище “София”, договорът не се изпълнява

Кирил Домусчиев държи 20% в концесията за летище “София”, договорът не се изпълнява, съобщава в интервю за Медиапул транспортният министър Христо Алексиев.

„Концесионерът “СОФ Кънект” има инвестиционна програма, която трябва да изпълни. До края на тази година трябва да бъдат инвестирани 4.1 млн. евро. Все още чакаме данни от концесионера колко средства са инвестирали до момента. По моя груба оценка направените инвестиции са не повече от 200 000 евро – една тоалетна и 5 дивана. При положение, че до края на октомври трябваше да са направени 1 млн. евро. Аз дълбоко се съмнявам, че планираният размер на инвестиции ще бъде направен.

“СОФ Кънект” спечели концесията на столичното летище с най-добрата техническа оферта. Това означава най-добро ниво на обслужване на пътниците, което обаче не се случва.“, коментира Алексиев.

Министърът съобщи още, че няма да спира поръчката за удълбочаване на Варненското езеро, тъй като тя е завършена на 80%. Ще бъде направенa проверка на изпълнението, като ако бъдат установени нарушения, ще бъдат наложени санкции, обеща Алексиев.

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…