Христо Алексиев е отново служебен министър на транспорта

Христо Алексиев за втори път ще бъде служебен министър на транспорта, стана ясно при представянето на новия служебен кабинет от президента Румен Радев. Алексиев вече беше веднъж на този пост при първия кабинет на сегашния президент през 2017 година.

Алексиев бе един от най-добрите и активни министри в кабинета „Герджиков“. Тогава той спря концесията на летище София, направи реформи в системата на железниците и намали многократно закъсненията на БДЖ, решавайки проблемите с недостига на локомотиви.

Христо Алексиев завършва ПУ „Паисий Хилендарски“ със специалност “Политология“, а след това и магистратура по „Международни икономически отношения“ в УНСС  през 2008-а. От 2002 до 2005 г. ръководи проекти, свързани с местното самоуправление, и координира информационния център ЕВРОДЕСК. Между 2005 и 2007 г. е експерт в кабинета на министъра на транспорта. В периода 2007-2010 г. работи последователно като заместник генерален директор и съветник на Управителния съвет на ДП „НКЖИ“. До момента Алексиев бе председател на УС на ДП „НКЖИ“.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…