Hupac започва изграждането на терминали в Полша

Hupac стартира изграждането на терминал за трансбордиране в Брвиньов близо до Варшава, който ще се простира на площ от близо 14 хектара. Проектът на терминала включва склад за съхранение с площ от 42 000 квадратни метра, четири трасове с минимална дължина 750 метра, както и административни съоръжения. Контейнерите ще работят с достижими.

Терминалът се очаква да влезе в експлоатация през третото тримесечие на 2022 г. и ще бъде първият интермодален терминал на швейцарската компания в Полша.

Във втората фаза на разработване ще бъдат изградени още три траншове, които ще се добавят към железопътната система, както и високопроизводителни кранове. Максималният капацитет на съоръжението е ограничен до 180 000 интермодални единици годишно (ДЕС).

Строителните работи ще се извършват от полската фирма Анна–Бъд по договор, подписан с Hupac. Компанията ще отговаря за изграждането на терминала, за линията за достъп, осигуряваща достъп до терминала и агрегатното съоръжение, изграждането на пътната връзка, осигуряващо изход от комунния път към терминала на Брвинов. Освен това ще изгради инфраструктура за водоснабдяване и мрежа за отводняване на дъждовни води.
След приключване на строежите терминалът ще предложи железопътен/сухопътен трансбордиране на интермодални товарни единици, както и допълнителни услуги като складови, складови и камиони в последния мит.

Терминалът има стратегическо местоположение, тъй като се намира близо до Варшава и ще се възползва от отлична железопътна връзка и директен достъп до магистрала А2, която се движи до немската граница.

Новият трансбордиране комплекс ще се занимава с товари както по междуселище, така и по последната доставка.

Терминалът за трансбордиране има за цел да осигури ефективен обмен на стоки в Централна и Източна Европа, което ще улесни интермодалния транспорт между Китай, Русия и Европа по железопътни линии.

През 2015 г. Hupac създаде Hupac Terminal Brwinów със седалище във Варшава, който е отговорен за планирането и изграждането на новия терминал за комбиниран трафик в Брвинов.

Източник: Transshipment terminal construction starts near Warsaw (railwaypro.com)

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]