Hupac започва изграждането на терминали в Полша

Hupac стартира изграждането на терминал за трансбордиране в Брвиньов близо до Варшава, който ще се простира на площ от близо 14 хектара. Проектът на терминала включва склад за съхранение с площ от 42 000 квадратни метра, четири трасове с минимална дължина 750 метра, както и административни съоръжения. Контейнерите ще работят с достижими.

Терминалът се очаква да влезе в експлоатация през третото тримесечие на 2022 г. и ще бъде първият интермодален терминал на швейцарската компания в Полша.

Във втората фаза на разработване ще бъдат изградени още три траншове, които ще се добавят към железопътната система, както и високопроизводителни кранове. Максималният капацитет на съоръжението е ограничен до 180 000 интермодални единици годишно (ДЕС).

Строителните работи ще се извършват от полската фирма Анна–Бъд по договор, подписан с Hupac. Компанията ще отговаря за изграждането на терминала, за линията за достъп, осигуряваща достъп до терминала и агрегатното съоръжение, изграждането на пътната връзка, осигуряващо изход от комунния път към терминала на Брвинов. Освен това ще изгради инфраструктура за водоснабдяване и мрежа за отводняване на дъждовни води.
След приключване на строежите терминалът ще предложи железопътен/сухопътен трансбордиране на интермодални товарни единици, както и допълнителни услуги като складови, складови и камиони в последния мит.

Терминалът има стратегическо местоположение, тъй като се намира близо до Варшава и ще се възползва от отлична железопътна връзка и директен достъп до магистрала А2, която се движи до немската граница.

Новият трансбордиране комплекс ще се занимава с товари както по междуселище, така и по последната доставка.

Терминалът за трансбордиране има за цел да осигури ефективен обмен на стоки в Централна и Източна Европа, което ще улесни интермодалния транспорт между Китай, Русия и Европа по железопътни линии.

През 2015 г. Hupac създаде Hupac Terminal Brwinów със седалище във Варшава, който е отговорен за планирането и изграждането на новия терминал за комбиниран трафик в Брвинов.

Източник: Transshipment terminal construction starts near Warsaw (railwaypro.com)

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]