Hurriyet Daily News: Потегли първият товарен влак от Турция за Китай

Истанбул. Първият влак, превозващ стоки за износ от Турция за Китай, тръгна от Истанбул на 4 декември, съобщи турското външно министерство, цитирано от турското англоезично издание Hurriyet Daily News

Влакът „ще следва Транс Каспийския среден коридор Изток-Запад през железопътната линия Баку-Тбилиси-Карс, дълъг 8 693 км, преминаващ два континента, две морета, пет държави и довеждащ товарите си до Китай за 12 дни“, се казва в изявлението на Министерството .

Отбелязва се че 10 вагона са преминали успешно по линията Китай-Турция-Европа, като Министерството припомни, че през ноември транзитен влак тръгна от Китай за Прага.

„Турция ще продължи да предприема необходимите стъпки за по-нататъшно укрепване на връзката между Изтока и Запада и за укрепване на централната си позиция в региона“, се добавя в изявлението.

Източник: Фокус

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]