Идва нов спорт – състезания с дронове

Запустели пост-индустриални пространства, графити и ярки неонови светлини – освен за арт снимка, тази обстановка е идеална и за набиращия сила нов спорт – гонки с дронове.

Участниците в надпреварите носят очила за виртуална реалност, които предават картина на живо и в първо лице от движещите се с над 80 км/ч дронове, и по този начин се потапят напълно в състезанието.

Освен в пусти и изоставени сгради, почитателите на новия "First Person Drone Racing" използват за "писти" стадиони, паркинги и дори гори.

Състезанията са много зрелищни и заради честите сблъсъци и катастрофи на безпилотниците, а доста почитатели твърдят, че състезанията имат голям потенциал да се превърнат в чистокръвен спорт.

Дали  това ще стане факт е все още неясно, но безспорно състезанията с дронове  са доста динамични и красиви.

Източник : www.dir.bg

Избрани

С дискусия за целите и задачите на БСП бе открита интернет платформата Socialisti.bg

С дискусия за целите и задачите на БСП откри официално интернет платформата Socialisti.bg, или както бе наречена от авторите на проекта – „работилница за леви идеи“. В проведената онлайн среща […]

ЖП транспорт

Най-нови технологии и цифровизация са необходими на железопътната инфраструктура

Разговор с д-р Людмил Иванов, председател на RASTIA Уважаеми г-н Иванов, бихте ли представили накратко „Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия“ и целите, които си поставя сдружението?Асоциацията накратко […]