Има пострадали при инцидент на гара Пловдив

Около 21:40 ч. в неделя вечерта на гара Пловдив при прекачването на дизелов локомотив към международния бърз влак 493, който пътува по маршрут София – Истанбул, дизеловият локомотив се удря във влака с около 15 – 20 км/ч, съобщиха от  държавната железопътна компания.
 
Според съобщението на Елена Василева, ръководител сектор "Връзки с обществеността" на  "Холдинг Български държавни железници" ЕАД, при удара на локомотива във вагона са пострадали 7 души – шестима румънски граждани и една българка. Румънците са с леки наранявания, по-сериозно е пострадала българската гражданка.
 
 Пострадалите са откарани в болница в Пловдив с коли на Спешна медицинска помощ. По локомотива и вагона има нанесени щети.
Във влака е пътувала група от 60 чуждестранни туристи, за които е осигурен транспорт с автобуси до Капъкуле.
На мястото са представители на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД.
 
Причините за инцидента се разследват, се казва в съобщението.
Информацията е актуална към 1,59 ч.
Източник: Актуално
 
ЖП транспорт

Правят повторна експертиза на релсите на гарата в Хитрино

Делото за трагедията в Хитрино отново влезе в съда, съобщава Нова телевизия. Апелативният съд във Варна прие да бъде направена повторна експертиза на релсите на гарата. Искането за това беше на защитата […]

Автомобилен транспорт

Въпреки предизвикателствата на 2020 FlixMobility се придържа към зелената си визия

Около 30 милиона FlixBus и FlixTrain пътници в световен мащаб през 2020 Нова хигиенна концепция, 162,000 литра дезинфектант използван на борда на автобусите и влаковете Tенденции в пътуванията през 2020: […]