„Inno Trans“, Берлин 2014 с фокус върху настоящите и бъдещите тенденции в жп транспорта

 

В периода от 23.09. до 26.09.2014г. се проведе за десети път международния търговски панаир за транспортни технологии, иновации, превозни средства и технологии „Inno Trans 2014“. Това е международна платформа за споделяне на технологии за пътнически и товарен транспорт с акцент върху жп технологии. Пълна гама на железопътните превозни средства са представени в коловозното развитие на Messe Berlin, намиращи се извън изложбените зали. Също така е включена железопътната инфраструктура, обществения транспорт и тунелното строителство.
InnoTrans се организира от Deutsches Verkehrsforum (немски форум по транспорт), Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV, Асоциация на немските транспортни компании), Асоциацията на европейския железопътен транспорт, индустрия (UNIFE) и Verband der Bahnindustrie in Deutschland.
На изложението бяха застъпени следните направления:
– Железопътни технологии – релсови превозни средства за пътнически и товарен транспорт (монтажни възли и компоненти);
– Поддръжка на превозни средства – дискове, трансмисии, спирачки и т.н.;
– Интериор;
– Оборудване за превозни средства;
– Железопътна инфраструктура;
– Обществен транспорт;
– Местни и регионални автобуси;
– Пътнически информационни системи;
– Системи за таксуване на пътниците;
– Логистични концепции;
– Управление на товарния трафик;
– Комуникации;
– Наука и научни изследвания;
– Тунелно строителство;
– Строителство – машини, части и аксесоари;
– Услуги и консултации;

Изложението се посещава от следните целеви групи:
– Фирми за обществен транспорт и частни и оператори;
– Производители и доставчиците на транспортни технологии;
– Строителни фирми;
–  Консултантски организации;
–  Публична администрация и управление;
– Търговски асоциации и институции;
– Научни институции
Организиран от Deutsche Bahn AG, предлага отлични възможности за контакт между транспортни министерства и главни мениджъри на международни железопътни транспортни компании.
Сегментът на „тунелно строителство“ ще бъде придружен от International Tunnel Форум със серия от дискусии с международни гост-лектори и подкрепа от STUVA (Обединена асоциация за подземни транспортни системи).
Форумът за обществен транспорт, организиран от Planungsbüro für Verkehr (PBV) и ЕТС Consultants се фокусира върху настоящи и бъдещи тенденции в системите за обществен транспорт.
В изложението взеха участие и представители от България от „Клъстер Зелен товарен транспорт“.

Източник: „Клъстер Зелен товарен транспорт“, Автор: Веселин Грозданов

Автомобилен транспорт

Димитър Димитров, Камара на автомобилните превозвачи: Служебният транспортен министър може да помогне много на автомобилния бранш дори и без да пипа нормативната уредба

Господин Димитров, от днес транспортното министерство се поема от нов служебен министър. Какви са очакванията на автомобилния бранш към него? Първо искам да честитя новия пост на г-н Тодоров. Въпреки […]

Автомобилен транспорт

Георги Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта

Георги Георгиев Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от президентството. Георги Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, […]