Интерактивен градски навигатор информира за алтернативи на придвижване в Бургас

 

Eвропейския урбанистичен модел с нова система за ориентиране в градска среда вече може да се види и ползва на практика и вБургас. Като основна част на интегрираните транспортно интелигентни системи е разработен интерактивен навигатор. Той представлява мобилно приложение и платформа, които информират обществеността за различни алтернативи на придвижване. Нововъведението ще бъде представено официално в четвъртък 17 септември, в рамките на стартиралата Европейска седмица на мобилността, организирана от Община Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината.

Освен мобилната версия информация от навигатора ще може да се ползва и от два сиоска – двуезични указателни табели, които ще бъдат разположени на територията на Автогара Юг, Автогара Запад  и Централна железопътна  гара. Те са част от мегапроекта „Интегриран градски транспорт" и мястото е избрано точно там заради големия пътникопоток. Те ще показват най-лесния и бърз начин за изминаване на разстояния до ключови обекти в града – пеш, с автобус или с велосипед.

Основните функции на интерактивните интелигентни терминали и мобилното приложение са:

Да осигурят постоянна актуална информация на пътниците по време на тяхното пътуване, предоставяйки възможност за интегриране на различните видове транспорт в града;

Да имат възможност жителите и туристите да получават бързо и точно информацията за обществения транспорт, да планират пътуването си, да се консултират с интерактивни карти, да проверят текущи събития, да открият актуални полети и влакове на пристигане и заминаване в реално време, лесно да намерят номера за спешни случаи и транспортни услуги.

Източник:focus-news.net |