Инж. Ясен Ишев: Сагата е еднопосочна, парите на пътните строители трябва да се изплатят

“Сагата е еднопосочна. Изработените пари от пътните строители трябва да бъдат изплатени. Проблемът трябва да се реши от Министерския съвет, а не от Народното събрание, то само ще оневини някои, които са погазвали законите, а има неспазване на три закона – за обществените поръчки, за устройство на територията и за държавния бюджет”.

Това каза пред БНР инж. Ясен Ишев, председател на Научно-техническите съюзи по транспорта.

По думите на Ишев парите за пътните фирми е трябвало да бъдат включени в приетия бюджет.

Шест месеца служебните правителства обследваха проблема, а сега изведнъж има нови комисии, които започват да анализират. … Всичко е ясно – кое е изпълнено, кое не е изпълнено. Защо трябва сега Народното събрание да решава. Преди години пак парламентът узакони едни 60 милиона лева, които бяха надплатени в противоречие на договора, който имаха строителите”, коментира той и добави, че провереното, че е изпълнено – трябва максимално бързо да се разплати на строителите:

“Трябва да се търси отговорност от хората, които са подписали договори в ущърб на обществото“, подчерта председателят на Научно-техническите съюзи по транспорта. 

Интервюто на Веселина Миланова с инж. Ясен Ишев в предаването “Преди всички” можете да чуете от звуковия файл.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…