Ирански контейнеровоз пое към Европа за първи път от пет години

Ирански контейнеровоз се отправи с товар към Европа за първи път от пет години и след вдигането на санкциите. Това съобщи днес ръководителят на Иранската корабоплателна съдоходна компания (IRISL) Мохамад Саиди, цитиран от ТАСС.

Корабът, натоварен с продукция на иранската нефтохимическа промишленост, ще стигне местоназначението си до няколко дни.

Компанията отново е открила линии за морски транспорт между Иран и Европа и планира да създаде съвместни предприятия с Германия и Италия за осигуряване на морски превози до пристанища в Северна и Южна Европа.

Планирани са и редовни превози на 6000 контейнера по маршрут, свързващ иранското пристанище Бендер Абас с пристанища в Северна и Южна Америка.

Източник: БТА

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]

ЖП транспорт

БДЖ се провали и в опитите си да наеме 5 локомотива

Закъсалите държавни железници БДЖ успяха да провалят поредна обществена поръчка през последните месеци. Компанията прекрати процедурата за наем на локомотиви, на които разчиташе за „върже графика“. Бюджетът на процедурата бе […]