Ирландия избира руски самолети Sukhoi SuperJet

Ирландския авиопревозвач CityJet купуват руски самолети Sukhoi SuperJet

Руските самолети Sukhoi SuperJet-100 ще попълнят авио парка на авиокомпания ирландската авиокомпания CityJet. В момента се водят преговори за доставка на повече от пет самолета. Сделката може да бъде стане реалност до края на 2015 г., и известната банка VEB ще финансира покупката.

Компанията "Сухой граждански летателни апарати" (GSS) е в преговори с ирландската авиокомпания CityJet за продажба на самолети Сухой SuperJet-100 (SSJ-100), заяви източник от руската авиационна индустрия. Става въпрос за преговори за закупуване на повече от пет самолета (AC). Скоро сделката с някои от британската авиокомпания може да стане факт, заяви ръководителят на промишлеността и търговията Денис Мантуров. На икономическя форум в Сочи в отговор на въпрос РИА "Новини" на възможно доставката на SSJ-100 в Европа Говорителят на SCA отказа да коментира подробности като каза че преговорите са в предварителен етап.

Дати за доставка, все още не са известни. На възможно доставките на руски пътнически самолети да започне по-рано заявиха няколко финансови и лизингови институции. Иизпълнителен директор International Air Show МАКС на IFC Александър РубстовЛизинговата компания възнамерява да участва в търг за покупка на самолети за Европейската авиокомпания, като обаче не уточни името на превозвача. Финансиране на сделката, според него, може да се направи Внешекономбанк (VEB), съобразно меморандум между МФК и VEB подписано през август, катообмисля възможността за организиране с използването на кредит и лизинг схема за финансиране на проекти за доставка на европейския пазар на въздухоплавателни средства SSJ-100. Директора на отдела за експорт Финансиране Внешекономбанк Алгунуниан Даниел смята, че сделката ще бъде затворен до края на 2015.

CityJet е ирландски регионална авиокомпания, базирана в Дъблин. CityJet осигурява въздушен превоз от летището до Лондон и до няколко европейски дестинации (Амстердам, Нант, Дъблин, Париж, Антверпен, Ротердам), като  авиокомпанията се занимава с услугите на "мокър лизинг". До май 2014 един от най-големите акционери на CityJet е авиокомпания Air France. В момента собственик на CityJet е немската Intro Aviation, която е и акционер на Fly VLM, Интерскай и Air Berlin. CityJet флота се състои от 18 самолета Avro RJ85 и 3 самолета Fokker от 50-те години.

Производство на горните двата модела на самолети е спряло, така че авиокомпанията се стреми да поднови флота си от самолети и обмисля различни варианти. SuperJet-100 е по същество един малък самолет за превози на дълги разстояния, както и за избрани маршрути с ниско натоварване на пътници с ефективни  разходи на гориво.

Източник: gazeta.ru

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]