Италия обяви за продажба пет туристически пристанища

Италия обяви търг за продажбата на пет туристически пристанища, сред които и популярното Капри. Пристанищата имат общо 2500 места за кораби и се оценяват на най-малко 50 милиона евро, съобщи днес в. "Кориере дела сера", цитиран от Франс прес.

Петте пристанища – Портиско (Сардиния), Ареки (южно от Неапол), Триест (североизток), Рочела Йоника (Реджо Калабрия) и Капри – са управлявани от агенцията Инвиталия (Invitalia) към министерството на икономиката.

Офертите е трябвало да бъдат внесени преди 13 юли, но държавата удължи процедурата до края на август.

За Капри с неговите 300 места за кораби общината, която вече притежава 51 процента, иска да придобие и останалите 49 на сто.

Според всекидневника "Соле 24 оре" италианските туристически пристанища, които са пълни наполовина, изостават спрямо френските, гръцките и хърватските, които са пълни на 90 процента.

Въпреки това 57 пристанища с общ капацитет 22 650 места за кораби се строят в Италия, където има на разположение вече 85 000 места.

Източник: Btvnovinite.bg

Автомобилен транспорт

Впечатляващите параметри на първата S-класа на батерии

Най-после Mercedes-Benz представи дългоочаквания си електрически флагман EQS, който стана „първият луксозен модел на подбранда Mercedes-EQ”. Той е първият модел, качен на платформата MEA за електрически модели, като представлява своеобразна […]

Автомобилен транспорт

Европейците подкрепят идеята за забрана на двигателите с вътрешно горене от 2030 г.

По-голямата част от анкетираните жители на европейските градове подкрепят общоевропейската инициатива за прекратяване на продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене от 2030 г., за да се намалят емисиите […]

ЖП транспорт

Сименс мобилити: Не сме съгласни с начина на провеждане на поръчката на БДЖ за нови мотриси

Във връзка с решението на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД от 05.04.2021 г. за прекратяване на процедура по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени […]