Изчезна швейцарски изтребител, пилотът е в неизвестност

Властите в Швейцария започнаха издирване на боен самолет от ВВС, изчезнал край Сюстен в централната част на страната, предадоха Ройтерс и БТА. Едноместният изтребител Ф/А-18С, американско производство, летял над планински район на Алпите, когато вчера следобяд изчезнал. Не се знае нищо за съдбата на пилота.

Самолетите Ф/А-18 "Хорнет" (в превод – стършел), производство на концерна "Боинг", са на въоръжение от над 30 години. Те са тактически изтребители, способни да изпълняват бойни мисии както въздух-въздух, така и въздух-земя.

Ройтерс припомня, че по-рано тази година швейцарски изтребител Ф-5Е се сблъска с друг самолет при демонстрационен полет на въздушно шоу в Холандия и падна в езеро.

Друг подобен случай е от 2013 година, когато изтребител Ф/А-18 на швейцарските ВВС се разби при учебен полет над кантона Обвалден.

Източник : www.dir.bg

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]