Издадено е разрешение за строителството Керченския мост

Строителни и монтажни работи по изграждането на моста ще се проведе едновременно в осем сайтове. Мостът ще включва две паралелни пътища за автомобилен и железопътен транспорт.

 

Монтаж на временен мост за технически нужди, преди началото на строителството на мост Керченския на в близост до пристанището на Taman

 

© РИА Новости. Николай Khizhnyak

МОСКВА, 19 февруари – РИА Новости. Федералната агенция Road (Rosavtodor) одобри документацията на проекта за изграждане на мост над Керченския проток и издадено разрешение за изграждане на съоръжението, съобщава агенцията.

 

Rosavtodor това решение въз основа на разглеждане на материалите, представени от страна на клиента на проекта -. PKU "Управление на федералните магистрали" Таман "Проектна документация преди получаването на положително становище Glavgosekspertizy.

 

Работниците на временен мост за технически цели, определени преди началото на строителството на моста Керч. архивен снимка

© РИА Новости. Николай Khizhnyak

Соколов: Керч мост ще бъде един от най-трудните в Русия

"Документация е представена в своята цялост, проектните решения отговарят на изискванията на техническите регламенти и нормативни документи, се вземат под внимание иновативната изпълнението, прогнозната стойност на строителството е определена надеждно Това ни позволи да одобри документацията на проекта в съответствие с руски Град Code планиране за издаване на разрешение за строеж.", – Каза ръководителят на Федералната агенция по пътищата Roman Starovoit.

Проектна документация, разработена от АД "Giprostroymost – Санкт Петербург" по договора с "Stroygazmontazh", която е определена от правителството на Русия единствен изпълнител на строителните работи по проектиране и изграждане на мост над Керченския проток. "Stroygazmontazh" по-рано в петък, обяви намерението си да започне строителството веднага след получаване на разрешителни и го завърши в определения срок.

 

Мостът се състои от две паралелни структури – за автомобилен и железопътен трафик, с обща конструктивна-технологична схема. За безпроблемното функциониране на моста се предвижда създаването на оперативна база, захранване и осветителни системи, организирана дренаж, сигурност, планиране, контрол на трафика, аларма.

 

За да се съобразят с условията на ерекция на зоната на мост строителство и монтажни работи е разделен на осем секции, работата, която ще се проведе едновременно. Някои от тях вече се готвят оборудване за изграждане на основите, набиване, проведено от опитни строители работят на технологията, разработена от проекта.

 

Проект Керченския мост

30.01.2015 © РИА Новости

Руското правителство е назначило на компанията "Stroygazmontazh", собственост на бизнесмена Аркадий Ротенберг, единственият изпълнител на строителни работи по проектиране и изграждане на мост над Керченския проток.

проект Керченския мост

© РИА Новости, информационни графики | Купуване на изображението

Руското правителство е назначило на компанията "Stroygazmontazh", собственост на бизнесмена Аркадий Ротенберг, единственият изпълнител (изпълнител) за проектиране и изграждане на мост над Керченския проток. Според постановление на кабинета, инженерни проучвания и разработване на конструктивна документация за изпращане на държавен изпит, за да бъдат завършени преди 30 юни на тази година. Откриване на трафик в режима на работа и времето за стартиране на експлоатацията на железопътната линия е насрочено за 18 декември 2018.

За да се извърши плащането на работа общо струва 228.3 милиарда рубли ще бъде подчинена на създаването на Федерална Road Агенция PKU "Uprdor" Таман. "В документа се предвижда кабинета резервни фондове за неочаквани разходи и разноски в размер на до 6% от прогнозната стойност на строителството, привличането на тези пари е възможно само след консултация с клиента . за нарушение на срока за работата на изпълнител на проекта може да получи наказание от 2 милиона рубли за всеки просрочен ден. в случай на прекратяване на договора по вина "Stroygazmontazh", компанията ще трябва да плати глоба в размер на 0,5% от общата цена на договора.

 

Източник : РИА Новости

Воден транспорт

БСП: ГЕРБ бърза да назначи „политически калинки“ в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее колкото се може повече властови структури чрез назначаването на директори на държавни предприятия, това обяви депутатът от  БСП Христо Проданов. […]

Автомобилен транспорт

Автобусни превозвачи кандидатстват за финансова помощ от утре

От днес автобусните превозвачи може да кандидатстват по мярката за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за бранша. Общият ресурс на схемата е 30 млн. лв., като всяка фирма може да […]

Автомобилен транспорт

Лобизъм сви три пъти прогнозните приходи от тол-системата

Лобистките „хватки“, прилагани  активно и системно от фирмите за тежкотоварен автомобилен транспорт  у нас, са  основната причина приходите  от въведената на 1 март тол система да паднат  три пъти под […]