Изграждат ново тролейбусно депо в Плевен

Символична първа копка на ново тролейбусно депо беше направена днес в Плевен. На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, посланикът на Унгария Н. Пр. Андраш Клейн, народният представител Владислав Николов, представители на фирмите изпълнителки на обекта, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.
 
„Изключително съм удовлетворен в навечерието на Празника на Плевен 15 май заедно да дадем начало на изграждането на ново тролейбусно депо, което е част от мащабния проект на Община Плевен „Интегриран градски транспорт на Плевен”. Проектът, който се реализира по ОП „Регионално развитие” от 2012 год., съдържа редица значими дейности, които несъмнено ще преобразят града ни – реконструкция и разширение на тролейбусната мрежа, изграждане на система за управление на обществения транспорт и интелигентна система за управление на трафика, облагородяване на спирките на градския транспорт, строителството на мрежа велоалеи. Усилено се работи по всички компоненти и резултатите вече стават видими. В новото тролейбусно депо, чиято стоюйност е близо 5 млн. и 800 хил. лв., своя дом ще имат седемдесет тролейбуса, сред които и 40-те нови, които Община Плевен достави миналата година също по европейски проект. Тук не само ще се осигури възможност те да бъдат паркирани под навес с площ 704 кв. м, а и ще бъде осигурено тяхното текущо и сервизно обслужване в изградените сервизно хале, контролно-технически пункт, механизирана мивка, бояджийно и тенекеджийно помещение. Поздравявам екипа на проекта и изпълнителите – „Инфраструктурно строителство” ЕООД, в което участва и унгарското дружество „КЕЛЕТ – УТ”. Нейното участие е поредният пример за сътрудничество в контекста на голямото Европейско семейство. Убеден съм, че новото тролейбусно депо, чиято символична първа копка ще направим днес, и ще стане факт до края на годината, ще бъде още един щрих към съвременния модерен облик на Плевен, чието постигане е голямата цел и кауза за мен и моя екип.”, каза в приветствието си кметът.
 
„Днес е ден, в който правим поредната стъпка в правилната посока за развитието на Плевен и общината като цяло. Поредна първа копка на обект, който е от изключително значение за града“, подчерта Цецка Цачева. „И занапред правителството ще продължава да подкрепя усилията на кметове в реализацията на подобни мащабни проекти", посочи министър Московски. „Надявам се в рамките на три години да бъде завършен участъкът от АМ „Хемус“ до Плевен. Основание за това ни дава фактът, че успяхме да включим АМ „Хемус“ в ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и да започнем процедурите за строителство в частта до Плевен", коментира още Московски.
Източник: Фокус
Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]