„Изиджет“ отчита 9.7% годишен ръст на пътниците през октомври

 

Нискобюджетният превозвач "Изиджет" (еasyJet) е превозила през октомври 6 398 796 пътници, или с 9.7% повече спрямо същия месец на миналата година, съобщават от компанията.

Очакванията на еasyJet за годишна печалба преди облагане с данъци продължават да бъдат в диапазона 675–700 млн. паунда за финансовата година, приключила на 30 септември 2015 г.

По-рано сутринта от превозвача съобщиха, че след решението на британското правителство да промени съветите за пътуване с полети до и от летище "Шарм ел Шейх" в Египет, компанията отменя днес своите полети до и оттам.

Авиокомпанията ще задържи своите полети до и от египетския курорт в очакване на допълнителна консултация с правителството. Пътниците, които имат резервации за пътуване дотам в следващите две седмици, могат да поискат възстановяване на сумите или да променят своите полети за алтернативна дата или дестинация безплатно.

Източник: http://www.dnevnik.bg, 05.11.2015г.

Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]