Изненада? Магистрала Тракия пак задръстена!

Огромна тапа се е оформила на АМ „Тракия“ в района между Церово и Пазарджик. Трафикът е интензивен и опашките от автомобили започват от 67 км и продължават до 89 км. Автомобилите се движат в три колони.Най-малко един час е отнело преминаването през проблемната отсечка. Камион се е обърнал в участъка след Стара Загора и преминаващите автомобили са отклонявани към града.

Препоръчително е шофьорите да пътуват Подбалканския път, за да избегнат натовареното движение.Полицията пропуска пътуващите  да продължат по стария път. Шофьорите за пореден път са решили да погазят закона, изпреварвайки неправилно и карайки в аварийната лента, засилено е полицейско присъствие.

В участъка между София и Пазарджик десетки автомобили са аварирали заради високите температури и бавното придвижване. Повече от 200 хиляди са автомобилите, които са излезли от София от петък вечерта, съобщи за БНРначалникът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

Продължаващите ремонти са една от причините за огромното задръстване. От днес започват четири почивни дни, явно е, че отново никой не се е замислил за комфорта на пътуващия българин, оправдавайки се, че ремонтите са нужни, питаме се защо винаги се ремонтира ударно преди началото на избори?

Източник БНР