Изпълнителката на „Син талисман“ срещу Киро Парахода за винетка „Перник“! Иска Перник да е автономна територия

Певицата София Георгиева изрази възмущението си от предложението автомобили, които не са със софийска регистрация, да плащат такса за влизане на територията на столицата. Заради предложението на бизнеса много медии се изгавриха с перничани, като пуснаха колажи в социалната мрежа. Винетката веднага бе наречена „Перник“.

Изпълнителката на „Син талисман“, която се кандидатира за кмет на Перник, отвърна на подигравките в социалната мрежа. Ето какво написа в профила си във фейсбук Георгиева. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Бизнесът поиска данък Перник за автомобили в София

Аз София Георгиева искам Перник да е Автономна Територия

Прочитам заглавието и откровено се ядосвам. Прочитам статията, от която ми се изяснява, че безумното предложение от Кирил Домусчиев, директор на КРИБ и още неколцина’’ богоизбрани ‘’ касае не само автомобили с пернишка регистрация а изобщо коли с различна от софийска регистрация.

Не ме озадачи само нелепото предложение, ядосах се на медиите, които не за първи път се гаврят с града ми. Преди да продължа ще ви занимая с синтезирана история на град Перник.

Тук всъщност за пръв път е светнала електрическа крушка, Перник е първият град в България с модерен градоустройствен план, с водоснабдяване и канализационна система. Всички природни изкопаеми на България в продължение на десетилетия са били управлявани от пернишката минна дирекция. Пернишкият въгледобив до началото на седемдесетте години е основен източник на българската енергетика. Освен това в Перник са създадени и произведени български машини, които са се изнасяли на три континента. Първата българска стомана също е излята за първи път тук, в първия металургичен завод на България. Изобщо Перник е дал толкова много на България и някак не беше честно България да насочи държавната си политика срещу Перник по един безобразен начин и това продължи с десетилетия.

В какво превърна държавната политика Перник Област? Въпрос към витошките морени …. Те имат повече душа…А може би трябва да се обърна към окултист и да поискам връзка с духа на дядовците ми оставили костите си в пернишките мини?

Те са вярвали. Къде потъна нашата вяра? Жителите на пернишка област са с изключително запазен ген. Фолклора битуващ на територията е чист и неподправен до днес.

“’Искам да седна на една маса с държавата. Ще налея от най-хубавата си ракия и ще попитам аз държавата но едва ли ще ми отговори…”

Цитат от моноспектакъла на Георги Русев ''Последния живот''

Имах честта да го познавам и да бъда негова приятелка.

Аз искам да попитам бизнеса, онзи който бръщолеви подобни предложения: Защо бе ДЖАНАМ? Защо сте такива душеизвадници? Софиянци също искам да попитам : С какво сме заслужили тази ненавист, ние които сме лишени от елементарното си достойнство, което незаслужено ни бе отнето? Живях в Европа. Там не усетих тази дискриминация, която ми се налага да понасям в родината си.

Поради това драги ми в отговор на тази дискриминация аз искам Перник да стане Автономна територия.

Автономия Перник обхваща територията на Перник-окръг ( общини Перник, Брезник, Трън, Радомир, Ковачевци и Земен). Вие предлагате данък на автомобилите с пернишка регистрация ние слагаме бариери и такса за преминаване през територията ни?!

Територия, която разполага с достатъчен ресурс от подземни богатства, уникална природа плодородна земя, интелектуален потенциал и на първо място изключително културно наследство. Ще създадем условия за друга държавна политика, която няма да ни игнорира.

Никой не бива да се шегува с Перничани!

Както е казал Христос : Не споменавай името божие напразно!

Аз като потомка на Кракра Пернишки ви казвам : Не споменавайте Перник като нарицателно!

 

Източник: BIG5.BG

 

 

 
ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]