Калфин тръгна с електромобил на работа

В първия ден, в който министрите вече няма да ползват колите на НСО, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин подкара електрически автомобил. Той е пристигнал на работа с него, съобщават от министерството.

Припомняме, че преди дни всички министри се отказаха да използват лимузините и шофьорите на Национална служба охрана, като промените влизат в сила от днес.

Калфин обяснява, че електрическият автомобил развива до 60 км/ч. За 2 лева изминавал 150 км. Министърът смята, че автомобилът е идеален за градски условия.

Ивайло Калфин изброява и другите предимства на този вид автомобили, а именно, че нямат винетка, за тях не се плаща пътен данък, както и се паркират безплатно на „синя“ и „зелена“ зона в София.

„Освен, че е евтин за поддръжка, електромобилът не замърсява околната среда”, доволен е още министърът.

Той изтъква, че от години в Западна Европа карат такива автомобили. По този начин се съчетавало удобното с полезното за средата, в която живеем.

Източник : www.news.bg

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]

ЖП транспорт

Христо Алексиев ще бъде за трети път служебен транспортен министър

Христо Алексиев ще бъде служебен транспортен министър за рекорден трети път, стана ясно след като президентът Румен Радев разпусна 47-ото народно Събрание и обяви състава на служебния кабинет Роден е […]

Воден транспорт

Де-мистификация на транспортните разходи за LNG доставки –как да ни излезнат сметките с  корабите с втечнен газ

к.д.п. Христо Папукчиев, експерт в областта на морския транспорт Напоследък темата за газовата независимост и енергийното оцеляване на България, а така също и на партньорите ни от ЕС се трансформира […]