Калфин тръгна с електромобил на работа

В първия ден, в който министрите вече няма да ползват колите на НСО, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин подкара електрически автомобил. Той е пристигнал на работа с него, съобщават от министерството.

Припомняме, че преди дни всички министри се отказаха да използват лимузините и шофьорите на Национална служба охрана, като промените влизат в сила от днес.

Калфин обяснява, че електрическият автомобил развива до 60 км/ч. За 2 лева изминавал 150 км. Министърът смята, че автомобилът е идеален за градски условия.

Ивайло Калфин изброява и другите предимства на този вид автомобили, а именно, че нямат винетка, за тях не се плаща пътен данък, както и се паркират безплатно на „синя“ и „зелена“ зона в София.

„Освен, че е евтин за поддръжка, електромобилът не замърсява околната среда”, доволен е още министърът.

Той изтъква, че от години в Западна Европа карат такива автомобили. По този начин се съчетавало удобното с полезното за средата, в която живеем.

Източник : www.news.bg

Избрани

Гвоздейков: Ревизия ще покаже какво е харчено в транспортното министерство в последните 3 месеца

юни 8, 2023

Ще разпоредя ревизия в моите подведомствени организации и на държавните предприятия. Ще се проверява какво е харчено за последните 3 месеца и какви разходи са правени. Това каза след заседанието […]

Автомобилен транспорт

Екологичният транспорт и възстановяването на “Български пощи” сред приоритетите на новия министър на транспорта

юни 7, 2023

Инж. Георги Гвоздейков, новоназначеният министър на транспорта и съобщенията, обяви, че ще се фокусира върху прилагането на екологични транспортни решения като ключов приоритет на своя мандат. Това беше обявено по […]

Избрани

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството

юни 7, 2023

Андрей Цеков – министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е роден в София. Завършва Първа английска езикова гимназия в столицата и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира […]