Калфин тръгна с електромобил на работа

В първия ден, в който министрите вече няма да ползват колите на НСО, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин подкара електрически автомобил. Той е пристигнал на работа с него, съобщават от министерството.

Припомняме, че преди дни всички министри се отказаха да използват лимузините и шофьорите на Национална служба охрана, като промените влизат в сила от днес.

Калфин обяснява, че електрическият автомобил развива до 60 км/ч. За 2 лева изминавал 150 км. Министърът смята, че автомобилът е идеален за градски условия.

Ивайло Калфин изброява и другите предимства на този вид автомобили, а именно, че нямат винетка, за тях не се плаща пътен данък, както и се паркират безплатно на „синя“ и „зелена“ зона в София.

„Освен, че е евтин за поддръжка, електромобилът не замърсява околната среда”, доволен е още министърът.

Той изтъква, че от години в Западна Европа карат такива автомобили. По този начин се съчетавало удобното с полезното за средата, в която живеем.

Източник : www.news.bg

ЖП транспорт

Автомати за електронни билети за БДЖ за 400 хил. лв. не е предвидено къде да бъдат монтирани

Д-р Людмил Иванов, председател на Асоциацията по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия; проф. Симеон Ананиев, Асоциация на предприятията в железопътния транспорт, Бизнес старт, 24.02.2021 Автомати за електронни билети за […]

ЖП транспорт

И билетните автомати на БДЖ ли чакат … изборите?

Обществената поръчка за доставка на 30 новопроизведени автомата за продажба на хартиени билети и обработка на електронни безконтактни карти беше обявена от „БДЖ-Пътнически превози“ (БДЖ-ПП) на 30 януари 2020 г. […]