Калфин тръгна с електромобил на работа

В първия ден, в който министрите вече няма да ползват колите на НСО, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин подкара електрически автомобил. Той е пристигнал на работа с него, съобщават от министерството.

Припомняме, че преди дни всички министри се отказаха да използват лимузините и шофьорите на Национална служба охрана, като промените влизат в сила от днес.

Калфин обяснява, че електрическият автомобил развива до 60 км/ч. За 2 лева изминавал 150 км. Министърът смята, че автомобилът е идеален за градски условия.

Ивайло Калфин изброява и другите предимства на този вид автомобили, а именно, че нямат винетка, за тях не се плаща пътен данък, както и се паркират безплатно на „синя“ и „зелена“ зона в София.

„Освен, че е евтин за поддръжка, електромобилът не замърсява околната среда”, доволен е още министърът.

Той изтъква, че от години в Западна Европа карат такива автомобили. По този начин се съчетавало удобното с полезното за средата, в която живеем.

Източник : www.news.bg

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]