Калпава маркировка и табели масово объркват шофьори на главен път Е 79

unnamed-3

Заради ремонт на кръстовището при Кочериново шофьори, които пътуват в посока София по главен път Е-79, масово се объркват заради лоша маркировка.

На излизане от Благоевград, по пътя за София и разклона за село Рилци, АПИ са поставили голяма табела с подробна схема на новата организация на движението. Табелата обаче е невидима за автомобилите, които там карат с по-висока скорост и едва ли имат време за четене в движение. Така пропускат отбивката за Рилци и продължават нагоре.

unnamed-3

В местността Антените ги очаква пост на КАТ, който ги спира и връща и тъй като няма по-близко място, за да се включат в отклонението за село Рилци, водачите се връщат обратно до Благоевград, там обръщат и пак тръгват нагоре.

Така пътят се удължава с 6-7 км, а шофьорите псуват и се чудят защо не е преградент главния път Е-79, който води за никъде и направо с една табела да пише към София на разклона за село Рилци.

Отделно пък вътре в селото също нямаше табели, които да указват как да излязат от населеното място.

unnamed-2

Едва в понеделник следобед, след репортаж по БТВ, когато бе излъчен комичен материал за ръчно поставена табелка от местен селянин, работници от АПИ дойдоха и поставиха указание. Но и това не върши работа, докато не оправят посоката при разклона, за да не въртят шофьорите.

Източник : www.trud.bg