Калпава маркировка и табели масово объркват шофьори на главен път Е 79

unnamed-3

Заради ремонт на кръстовището при Кочериново шофьори, които пътуват в посока София по главен път Е-79, масово се объркват заради лоша маркировка.

На излизане от Благоевград, по пътя за София и разклона за село Рилци, АПИ са поставили голяма табела с подробна схема на новата организация на движението. Табелата обаче е невидима за автомобилите, които там карат с по-висока скорост и едва ли имат време за четене в движение. Така пропускат отбивката за Рилци и продължават нагоре.

unnamed-3

В местността Антените ги очаква пост на КАТ, който ги спира и връща и тъй като няма по-близко място, за да се включат в отклонението за село Рилци, водачите се връщат обратно до Благоевград, там обръщат и пак тръгват нагоре.

Така пътят се удължава с 6-7 км, а шофьорите псуват и се чудят защо не е преградент главния път Е-79, който води за никъде и направо с една табела да пише към София на разклона за село Рилци.

Отделно пък вътре в селото също нямаше табели, които да указват как да излязат от населеното място.

unnamed-2

Едва в понеделник следобед, след репортаж по БТВ, когато бе излъчен комичен материал за ръчно поставена табелка от местен селянин, работници от АПИ дойдоха и поставиха указание. Но и това не върши работа, докато не оправят посоката при разклона, за да не въртят шофьорите.

Източник : www.trud.bg

Симеон Ананиев
ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: От 30 години нищо не се прави за безопасността в жп транспорта

декември 1, 2022

Вчера отново имаше инцидент с влак. Той се блъсна в паднала скала по пътя София –Бургас, между Клисура и Христо Даново. Един от вагоните и локомотивът дерайлираха. Професор Симеон Ананиев, […]

ЖП транспорт

НКЖИ: Дъждът е причина за катастрофата на влака София – Бургас

декември 1, 2022

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви за „Хоризонт“ главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил […]

Автомобилен транспорт

Кабинетът засекрети тол системата като обект от национална сигурност

декември 1, 2022

С постановление на Министерския съвет Национално тол управление, което е част от структурата на Агенция „Пътна инфраструктура“, е определено за стратегически обект от значение за националната сигурност. Целта е обезпечаване […]