Карта на местата с най-много катастрофи в София

През миналата година в София са станали 1 058 тежки катастрофи, при които са загинали 59 души и са били ранени 1 302-ма, показват данни на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), предоставени на "Дневник".
 
Леките катастрофи (тези, при които няма пострадали хора) са 15 396, което е с една повече от предходната година. Столичната полиция отчита намаляване с 18.5% на тежките катастрофи – през 2014 г. те са били 1 299, и съответно намаляване на ранените при тях. Жертвите на пътни произшествия обаче са с двама повече. Сред загиналите в катастрофи през миналата година няма деца.
 
При представянето на годишния отчет за дейността си за 2015 г. в началото на седмицата от СДВР съобщиха, че пътната полиция е изготвила интерактивни карти с тези места, на които има концентрация на произшествия. Целта е занапред към тези точки да бъдат насочвани повече полицейски патрули като превантивна мярка. Картата, изготвена от "Дневник" по данни на СДВР, показва пътните артерии и кръстовищата с най-голяма концентрация на катастрофи през годината. 
 
Най-много инциденти по традиция има на най-натоварените булеварди – "Околовръстен път", "Цариградско шосе", "Сливница", "България", "Симеоновско шосе" и др. На Околовръстния път през миналата година са станали 1 001 катастрофи, при които са загинали 11 души, а 54-ма са ранени. Трима души са убити, а 48 са ранени на бул. "Цариградско шосе", където са станали 782 произшествия.
 
На бул. "Сливница" катастрофите са 690, с двама загинали и 75 ранени. Четирима души са загинали в катастрофи на бул. "Царица Йоанна". През 2015 г. там са станали общо 293 инцидента, а ранените са 23-ма.

Изт: Dnevnik.bg

Денков, Терзиев
Въздушен транспорт

Денков при представянето на първия медицински хеликоптер: Това е само началото на спешната помощ по въздуха

февруари 4, 2024

Министър-председателят Николай Денков обяви, че до края на текущата година в България ще бъдат добавени още два хеликоптера за спешна меди…