Карта на местата с най-много катастрофи в София

През миналата година в София са станали 1 058 тежки катастрофи, при които са загинали 59 души и са били ранени 1 302-ма, показват данни на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), предоставени на "Дневник".
 
Леките катастрофи (тези, при които няма пострадали хора) са 15 396, което е с една повече от предходната година. Столичната полиция отчита намаляване с 18.5% на тежките катастрофи – през 2014 г. те са били 1 299, и съответно намаляване на ранените при тях. Жертвите на пътни произшествия обаче са с двама повече. Сред загиналите в катастрофи през миналата година няма деца.
 
При представянето на годишния отчет за дейността си за 2015 г. в началото на седмицата от СДВР съобщиха, че пътната полиция е изготвила интерактивни карти с тези места, на които има концентрация на произшествия. Целта е занапред към тези точки да бъдат насочвани повече полицейски патрули като превантивна мярка. Картата, изготвена от "Дневник" по данни на СДВР, показва пътните артерии и кръстовищата с най-голяма концентрация на катастрофи през годината. 
 
Най-много инциденти по традиция има на най-натоварените булеварди – "Околовръстен път", "Цариградско шосе", "Сливница", "България", "Симеоновско шосе" и др. На Околовръстния път през миналата година са станали 1 001 катастрофи, при които са загинали 11 души, а 54-ма са ранени. Трима души са убити, а 48 са ранени на бул. "Цариградско шосе", където са станали 782 произшествия.
 
На бул. "Сливница" катастрофите са 690, с двама загинали и 75 ранени. Четирима души са загинали в катастрофи на бул. "Царица Йоанна". През 2015 г. там са станали общо 293 инцидента, а ранените са 23-ма.

Изт: Dnevnik.bg

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]

Автомобилен транспорт

АПИ обяви обществена поръчка за проект на магистрала “Гюешево – Дупница“

Агенция „Пътна инфраструктура“ днес стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект с подробен устройствен план – парцеларен план за изграждането на автомагистрала „Гюешево […]