Карта на местата с най-много катастрофи в София

През миналата година в София са станали 1 058 тежки катастрофи, при които са загинали 59 души и са били ранени 1 302-ма, показват данни на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), предоставени на "Дневник".
 
Леките катастрофи (тези, при които няма пострадали хора) са 15 396, което е с една повече от предходната година. Столичната полиция отчита намаляване с 18.5% на тежките катастрофи – през 2014 г. те са били 1 299, и съответно намаляване на ранените при тях. Жертвите на пътни произшествия обаче са с двама повече. Сред загиналите в катастрофи през миналата година няма деца.
 
При представянето на годишния отчет за дейността си за 2015 г. в началото на седмицата от СДВР съобщиха, че пътната полиция е изготвила интерактивни карти с тези места, на които има концентрация на произшествия. Целта е занапред към тези точки да бъдат насочвани повече полицейски патрули като превантивна мярка. Картата, изготвена от "Дневник" по данни на СДВР, показва пътните артерии и кръстовищата с най-голяма концентрация на катастрофи през годината. 
 
Най-много инциденти по традиция има на най-натоварените булеварди – "Околовръстен път", "Цариградско шосе", "Сливница", "България", "Симеоновско шосе" и др. На Околовръстния път през миналата година са станали 1 001 катастрофи, при които са загинали 11 души, а 54-ма са ранени. Трима души са убити, а 48 са ранени на бул. "Цариградско шосе", където са станали 782 произшествия.
 
На бул. "Сливница" катастрофите са 690, с двама загинали и 75 ранени. Четирима души са загинали в катастрофи на бул. "Царица Йоанна". През 2015 г. там са станали общо 293 инцидента, а ранените са 23-ма.

Изт: Dnevnik.bg

ЖП транспорт

Много скъпо. Много бавно. Много опасно. Що е то? БДЖ трябва да умре…

Какво се случи след – продължение на историята от 2016 г. Компания Български държавни железници (БДЖ) e един от редовните сюжети на „Черната книга на правителственото разхищение“. Годишното издание им посвети […]

Автомобилен транспорт

Руска тройка на върха

Днешната, втора част от маратонския етап би могла да компенсира онези, които са били предпазливи вчера, през първата част. Освен удоволствието от преминаването на пясъчните, а след това и на […]

Автомобилен транспорт

DAKAR 2021 – второ действие

Равносметка на останалите в надпреварата след „ходенето по мъките“ от предишните 6 дни: в Етап 7, Хаил – Сакака, днес потеглиха 88 мотоциклетисти (96 стартираха в Етап 1), 14 (16) […]