Каруците вън от София, настояват от Движение 21

Каруците в София са сериозна предпоставка за пътнотранспротни произшествия. С такава убеденост „Движение 21” подготвя промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.

Предложението е да се въведе пълна забрана за движение на каруци на територията на София. Общинският съветник, представител на партията, Симеон Славчев има готовност да внесе предложенията в Комисията по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението към Столичния общински съвет.

В партията са постъпили десетки сигнали от граждани за незаконно придвижване на каруци в редица райони на София. Вече е взето решение да се информират органите на МВР и да се засили контрола.

Симеон Славчев посочва, че се обмисля дали при пълна забрана на движението на каруци в София да не се направи изключение за атракционните файтони, както и за движението на каруци в селата, които се намират на територията на Столична община.

Според действащата в момента Наредба за организация на движението на територията на Столична община се забранява движението на превозните средства с животинска тяга в зона „Първа“, както и по граничните й улици и булеварди.

Границите й са: бул.”Константин Величков”, ул.”Габрово”, ул.”Скопие”, надлез “Надежда”, ул.”202”, ул.”Каменоделска”, ул.”Малашевска”, ул.”Първа българска армия”, ул.”Резбарска”, ул.”Васил Кънчев”, ул.”Река Велека”, ул.”Александър Екзарх”, бул.”Мадрид”, бул.”Ситняково”, бул.”Пейо Яворов”, бул.”Никола Й. Вапцаров”, бул.”Черни връх”, ул.”Сребърна”, бул.”Гоце Делчев”, ул.”Житница”, бул.”Никола Мушанов”, бул.”Възкресение”, бул.”Константин Величков”.

Източник : www.news.bg

Автомобилен транспорт

Обходният път на Бургас ще струва по-скъпо от строежа на магистрала „Хемус“

Започна строителството на северния обходен път на Бургас, съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трасето с дължина от 4.7 км и ще струва 57 млн. лв. с ДДС. Това означава, че […]

Въздушен транспорт

Христина Янкова ще е новият председател на борда на „Летище София“ ЕАД

Христина Янкова ще е бъдещият председател на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД. Това е окончателното решение на Комисията за номиниране, която я класира на първо място в проведения […]