КАТ хваща всеки ден 100 шофьори без книжка и 50 употребили алкохол

Всяка седмица Пътна полиция или както го знаем КАТ хваща при проверки над 600 нарушители без шофьорски книжки или около 100 нарушители на ден . . Месечно над 300 водачи са хванати с алкохол което е наполовина от нарушители без шофьорски книжки. Това съобщи Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция“ пред Нова телевизияКолко са незаловените водачи които карат всеки ден без шофьорски книжкиили след употреба на алкохол може да се гадае, дали 500 или 1000.

Като пътници в катастрофи през миналата година, са загинали 25 деца. 90% от шофьорите в цялата страна ползват колани, ако са на предната седалка. При пътниците, пътуващи отзад, обаче положението е точно обратното.

„Усилията, които полагаме, вече не са достатъчни. Има само по един изпълнителен екип за всяка област. След като не може с физическа сила и с хора да се покрие територията, има друго решение – монтирани са стационарни камери". Началникът на „Пътна полиция“ е на мнение, че пари за безопасност на движението има, но трябва се реализира ефективен проект. Такъв проект – за 174 стационарни камери, е започван няколко пъти през годините, но не и завършен.

 

Източник: еconomic.bg