КАТ засне над 37 хил. нарушители само за месец

Близо 37 хиляди шофьори-нарушители ще получат солени честитки от КАТ. Всички те са заснети само за месец от мобилните и стационарни камери, а начело на класацията е София. 
 
Само за първата седмица на юли от КАТ са издали над 5000 фиша. Мобилните и стационарните камери са заснели почти десет хиляди нарушения. 
 
„Има случаи, в които не се разпознава номера или има повече от едно МПС, има автомобили със специален режим на движение. Но 90 процента от заснетите нарушения, предполагам ще бъдат реализирани като електронни фишове или съответно ще бъдат съставени актове”, обясни началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски. 
 
Класацията води София. Следват областите Бургас, Стара Загора и Велико Търново. При стационарните, чието местоположение отдавна е известно на шофьорите, начело отново е София, а след това са Плевен и Велико Търново. 
 
„При ограничения от 80 километра в час, сме заснели водач, който минава със 160 км. Говорим за Околовръстния път. Друг нарушител – край село Волуяк на изхода на София – ограничението е 50 километра за населено място, той се движи с над 100 километра отгоре”, разказа Николай Крушарски от КАТ-София. 
 
От КАТ призовават за разумно шофиране и припомнят, че юли миналата година е бил най-черния за 2014 г с 86 жертви на пътя. Засега юли 2015 г. е по-спокоен. 
Източник: Economic.bg
ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]