КАТ засне над 37 хил. нарушители само за месец

Близо 37 хиляди шофьори-нарушители ще получат солени честитки от КАТ. Всички те са заснети само за месец от мобилните и стационарни камери, а начело на класацията е София. 
 
Само за първата седмица на юли от КАТ са издали над 5000 фиша. Мобилните и стационарните камери са заснели почти десет хиляди нарушения. 
 
„Има случаи, в които не се разпознава номера или има повече от едно МПС, има автомобили със специален режим на движение. Но 90 процента от заснетите нарушения, предполагам ще бъдат реализирани като електронни фишове или съответно ще бъдат съставени актове”, обясни началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски. 
 
Класацията води София. Следват областите Бургас, Стара Загора и Велико Търново. При стационарните, чието местоположение отдавна е известно на шофьорите, начело отново е София, а след това са Плевен и Велико Търново. 
 
„При ограничения от 80 километра в час, сме заснели водач, който минава със 160 км. Говорим за Околовръстния път. Друг нарушител – край село Волуяк на изхода на София – ограничението е 50 километра за населено място, той се движи с над 100 километра отгоре”, разказа Николай Крушарски от КАТ-София. 
 
От КАТ призовават за разумно шофиране и припомнят, че юли миналата година е бил най-черния за 2014 г с 86 жертви на пътя. Засега юли 2015 г. е по-спокоен. 
Източник: Economic.bg
Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев, председател на ФБТИ: Лошите парламентарни практики на управляващите доведоха до напрежението в сектора на пътническите превози

Господин Мутафчиев, каква е причината за напрежението при автобусните превозвачи, заради което от утре се очакват протестни действия? Причината е ясна, неизпълнени ангажименти от страна на управляващите да предприемат действия […]

ЖП транспорт

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица. […]

Въздушен транспорт

Летете пеша, бе!

Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично таксите за догодина. Ryanair ще преразгледа полетите си от София като маршрути и честотa Темата накратко Малко преди концесията „Летище София“ вдигна драстично […]