Катар образование City LRT, определено отворено за 2017

IRJ в InnoTrans 2016: SIEMENS казва, че е представил осем от 19 Avenio QEC нисък под LRVs за образование City светлина железопътна линия на Катар на, докато останалите 11 превозни средства са в тестов център на компанията Wildenrath в северозападна Германия.

Един от двупосочни средства 27.7m-дълго е на показ в открито поле в InnoTrans. Превозното средство за трикрилен побира 157 пътници (при 4 пасажера м2), 51 от тях седнал включително три на сгъваеми седалки.

Доха interiorDue да се отвори в средата на следващата година, на 11.5км линия ще свързва метрото в Доха с образованието Сити и ще бъде контактната мрежа без по цялата си дължина. The Avenio QEC е оборудван с Siemens ултракондензатори-базирани SITRAS HES бордовата система за съхранение на енергия с бек-ъп батерии.

монтирани на покривите ултракондензатори волята да се презареждат на всеки спре с ток 1000А и 20-секунден цикъл за пълно зареждане. Siemens казва един от автомобилите е действал в продължение на 6км в контактната мрежа без режим на линията в Катар и за трийсет километра по време на тест в Wildenrath.

Siemens е награден договор за € 100 метра до ключ от Фондация Катар през юли 2012 г. до оборудването на линията. В допълнение към подвижния състав, договорът включва сигнални и съобщителни системи, електрификация и депо оборудване.