Кирил Домусчиев с първи думи за кораба “Верила”

Кораб Верила, говори Кирил Домусчиев, собственик на БМВ
Снимка: Блитз.бг

Кирил Домусчиев, собственик на “Параходство Български морски флот” АД (БМФ), заяви, че освобождаването на кораба “Верила” от задържане в Ирландия е категорично доказателство за неучастието на компанията в незаконни дейности. Вследствие на обстойни разследвания, корабът е освободен, като от БМФ изразиха благодарност към разследващите за бързата и ефикасна работа по идентифицирането на виновните лица.

Ситуацията с кораба “Верила” настъпи след откритието на 500 килограма кокаин на борда му. Домусчиев подчерта, че освобождаването на кораба е ярък индикатор за чистотата на репутацията на БМФ и е доказателство, че компанията не участва в незаконен трафик на наркотици. Същевременно, бяха арестувани шестима български моряци, въпреки че последващите разследвания доведоха до повдигане на обвинения само срещу двама от тях.

БМФ: Задържаният в Ирландия кораб “Верила” беше освободен

По отношение на другия казус с българския кораб “Руен”, който беше задържан край бреговете на Йемен, вероятно от сомалийски пирати, Домусчиев коментира, че в момента текат преговори за освобождаването му. В преговорите се включва и българското Външно министерство, като се търси подкрепа и от международни организации. Домусчиев подчерта, че въпреки рисковете, военните фрегати са се въздържали от намеса заради опасността за човешките животи на пленените моряци, чието здраве и благополучие бяха потвърдени от бизнесмена.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…