Китайска-европейска услуга за товарни влакове се възобнови в Ухан

Услугата за товарни влакове Китай-Европа от Ухан възобновява движението си на 28 март 2020 г., като първият маршрут е до Дуйсбург, Германия. [Снимка от Ke Hao / за China Daily]

Услугата за товарни влакове Китай-Европа от Ухан, столицата на провинция Хубей, възобнови редовните си операции в събота, позволявайки на повече стоки като медицински консумативи и ежедневни нужди да се движат по-ефективно между двата региона, според клонът на Ухан в китайската държава Железопътна група.

В събота сутринта железопътната линия X8015 / 6, превозваща 50 товарни контейнера, напусна станцията Wuhan по пътя към централна Европа. Това е първият товарен влак от този вид, който напуска Ухан след началото на огнището на COVID-19 и се смята, че ще достигне Дуисбург, Германия за 15 дни.

Почти 90 процента от всички стоки на борда са произведени на местно ниво в Ухан, включително 166,4 метрични тона медицински консумативи като медицински тъкани. Във влака имаше и авточасти, електроника и телекомуникационни кабели и всички тези стоки биха помогнали за пандемичен контрол и строителни проекти в европейски страни като Германия, Франция, Гладни, Чехия и Полша.

Компанията заяви, че нормализирането на железопътните операции отбелязва, че градската логистика и производство постепенно се възстановяват от епидемията и ще послужат за силна подкрепа за търговията и търговията.

Разписанието и операциите на влака са оптимизирани да бъдат по-ефективни, като някои такси за международни стоки и съответните документи се отказаха, за да спестят време по време на тази глобална здравна криза. В бъдеще вероятно ще има повече товарни влакове, превозващи стоки между двата региона.

От 23 до 26 март услугата Китай-Европа за товарни влакове, свързваща Хефей, провинция Анхуи и Европа, възобнови експлоатацията си. Той пътува до Германия, Русия, Казахстан и Узбекистан, носейки стоки, включително коли, хладилници, перални машини, авточасти, електроника и много медицински консумативи.

Източник: http://global.chinadaily.com.cn/a/202003/28/WS5e7ec1ffa310128217282b01.html?bsh_bid=5496259347

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…